Een 41-jarige Belg is in Thailand door de politie bevrijd nadat hij vast was komen te zitten in zijn auto. Dat meldt de Thaise tv-zender TipcableTV. Doordat de accu van zijn elektrische BMW was leeggelopen, kreeg hij geen ramen of deuren meer open, klinkt het. Maar auto-experts hebben hun twijfels.

Het was een benarde situatie voor de Belgische man in Thailand. Hij had zijn auto geparkeerd bij een tankstation om te slapen, maar vergat dat de airco nog aanstond. Hierdoor raakte de batterij van zijn elektrische auto leeg en gingen de deuren en ramen niet meer open. De temperatuur in de auto liep snel op en de man kon geen kant op.

Gelukkig merkte de eigenaar van het tankstation op dat de Belg in de problemen zat en belde de politie. Na bijna twee uur slaagde de politie erin om de man te bevrijden door een raam te breken. Hij was erg vermoeid en had ademhalingsproblemen.

De volgende ochtend werd er een slotenmaker ingeschakeld om het deurslot te openen. De toeristenpolitie regelde vervoer voor de Belg, zodat hij zijn reis kon voortzetten.

Het verhaal roept echter twijfels op bij auto-experts. Volgens hen is het onwaarschijnlijk dat een elektrische auto geen manier heeft om de deuren handmatig te openen, zelfs als de batterij leeg is. Ze wijzen erop dat constructeurs wettelijk verplicht zijn om de nodige veiligheidsvoorzieningen in te bouwen. Een technisch defect blijft echter altijd mogelijk.

Al met al was het een spannende en benauwde situatie voor de Belgische man in Thailand. Gelukkig kon hij uiteindelijk worden bevrijd en zijn reis vervolgen. Een belangrijke les om altijd goed op te letten bij het parkeren van een elektrische auto!


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240809_94943806

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....