Marie Alvarado-Gil, een senator van de staat Californië, heeft officieel haar partijaffiliatie van Democraat naar Republikein gewisseld, wat een historische verschuiving markeert als de eerste zittende senator van de staat Californië die een dergelijke wijziging tijdens een termijn maakt.

Alvarado-Gil, die in 2022 als Democraat werd gekozen, is van plan zich in 2026 opnieuw verkiesbaar te stellen als Republikein, en vertegenwoordigt een district dat bekend staat om zijn conservatieve kiezers in de Sierra en het Centrale Vallei gebied.

Vrijheid-Liefhebbende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met Code RVM10

In een recent interview op ‘The Issue Is’ met presentator Elex Michaelson, legde Alvarado-Gil haar beslissing uit, waarbij ze sprak van een diepgaande ontgoocheling over de richting van de Democratische Partij.

Ze bekritiseerde de partij omdat ze te ver naar links is verschoven, en wat zij beschouwt als kernwaarden van Californië heeft verlaten.

“Ik ben mijn hele volwassen leven een Democraat geweest. Mijn eerste stem als 18-jarige nieuwe kiezer was als Democraat,” verklaarde Alvarado-Gil. “De Democratische Partij van vandaag is niet de Democratische Partij waarmee ik me als nieuwe kiezer heb aangesloten. Ze is veranderd. De pendule is zo ver naar links gezwenkt dat deze is losgekoppeld van wat echte Californiërs waarderen—onze middenklasse waarden, onze gezinnen, onze diversiteit in Californië. Eerlijk gezegd kon ik gewoon geen ideologie steunen boven de wil van het volk.”

De overstap van Alvarado-Gil komt als reactie op wat zij beschrijft als mislukkingen onder de Democratische supermeerderheid in Californië, vooral bij het omgaan met de stijgende misdaadcijfers, dakloosheid en problemen in het openbaar onderwijs. Ze koppelde deze problemen direct aan het beleid dat door de Democratische leiding is ingevoerd.

“De realiteit is dit: In Californië hebben we gezien dat de pendule zo ver is gezwenkt in de gebieden van criminaliteit, dakloosheid, en al zo lang in het openbaar onderwijs,” zei Alvarado-Gil. Ze benadrukte haar achtergrond als lerares in charterscholen en bekritiseerde het openbare onderwijssysteem van de staat omdat het er niet in slaagt ervoor te zorgen dat kinderen in de derde klas lees- en schrijfvaardig zijn.

“We zijn bezweken voor een openbaar onderwijssysteem waarin het okay is dat kinderen niet kunnen lezen en schrijven in de derde klas. We hebben zelfs maar een deuk geslagen in het openbaar onderwijs om te zeggen dat we zelfs maar in de top 10 van de VS kunnen staan.”

Alvarado-Gil onthulde ook haar bezorgdheid over de besluitvormingsprocessen binnen de Democratische supermeerderheid, waarbij ze beweerde dat belangrijke beleidsbeslissingen vaak worden genomen door een kleine, selecte groep in plaats van door bredere dialoog. Ze wees op Proposition 47, die verschillende misdaden heeft gedecriminaliseerd en die in verband is gebracht met stijgende misdaadcijfers, als een voorbeeld van slecht doordacht beleid.

“Je zou denken dat er met de supermeerderheid meer ideeën, meer impact en meer invloed op de beslissingen die werden genomen zouden zijn. Maar de realiteit is dat er een selecte groep binnen die supermeerderheid is die die beslissingen neemt.”

Alvarado-Gil benadrukte dat haar primaire plicht blijft om haar hele kiesdistrict te dienen, ongeacht politieke affiliatie. “Dus dit is mijn overtuiging… we zijn gekozen om ons district te dienen, of we nu Democraat, Republikein, of geen partijkeuze zijn. Mijn district heeft allerlei verschillende partijaffiliaties. Omdat ik een Democraat was, betekent niet dat ik alleen Democraten kan dienen en vertegenwoordigen. Dat is niet waar democratie om draait.”

Ze kaderde haar partijweziging als een moedige stap naar echte vertegenwoordiging en afstemming op de waarden van Californië. “Door over te stappen van de Democratische Partij naar de Republikeinse Partij, stuur ik een boodschap. Ik stuur een boodschap naar elke Democraat die zich afvraagt wat er met de Democratische Partij van vandaag is gebeurd. Als mijn waarden niet meer aansluiten bij het Democratische platform van vandaag, kost het moed om weg te stappen van wat je kent. Dit is een moedige stap in de juiste richting als een echte vertegenwoordiger van Californië en de waarden die ons hierheen hebben geleid.”


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/ca-senator-ditches-democrats-after-supermajority-fails-its-citizens-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....