In het rustige dorpje Parike vond gisteren een spectaculair ongeluk plaats op de Steenweg. Een razendsnelle BMW boorde zich met volle kracht in de gevel van een woning. Tot ieders opluchting raakte niemand gewond bij dit heftige incident. De twee inzittenden, Roemenen die in Brakel wonen, kwamen er met de schrik vanaf. Gelukkig was het gezin met vier kinderen op dat moment niet thuis.

De buurtbewoners zijn allemaal opgelucht dat het ongeluk niet eerder gebeurde, want dan hadden de kinderen die altijd buiten spelen het niet overleefd. De woning waar het ongeluk plaatsvond is een geklasseerde woning, een oude smidse. Buurtbewoners vertellen dat er nog veel werk aan de woning is, maar het gezin woont er al enkele maanden.

De snelheidslimiet op de Steenweg is 50 km/uur, maar veel bestuurders houden zich hier niet aan. Dit is al het derde incident waarbij een woning beschadigd raakt. Buurtbewoners klagen dat er regelmatig te hard wordt gereden. Gelukkig was de schade dit keer alleen materieel en kan het hersteld worden.

Een buurman vertelt dat hij de BMW van ver hoorde aankomen, met gierende banden en gepiep. Uiteindelijk volgde er een harde knal. De politie van de zone Brakel is bezig met het onderzoek naar het ongeluk en heeft de bestuurder ter plaatse ondervraagd. De brandweerpost Brakel kwam ook ter plaatse om het wegdek te reinigen.

Dit incident laat eens te meer zien hoe belangrijk het is om je aan de snelheidslimiet te houden en alert te zijn op de weg. Gelukkig liep dit ongeluk goed af, maar het had heel anders kunnen aflopen.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240809_97905874

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....