De Spaanse autoriteiten zijn geschokt door de acties van een man die koste wat het kost de perfecte foto wilde maken voor zijn sociale media-account. Hij besloot water uit te gieten op een eeuwenoude grottekening, met desastreuze gevolgen. Het incident vond plaats in het prachtige Sierra Sur de Jaén-gebergte, waar de muurtekeningen tot wel 6.000 jaar oud zijn. Deze tekeningen zijn niet alleen van onschatbare historische waarde, maar ook beschermd erfgoed.

De man deelde trots zijn foto’s op Instagram, waarop te zien was hoe hij het water over de schilderingen goot om ze beter zichtbaar te maken. Wat hij echter niet besefte, is dat hij hiermee onherstelbare schade aanrichtte. De schilderingen zijn namelijk gemaakt op kalksteen, dat oplosbare zouten bevat. Door het water lossen deze zouten op en komen ze naar de oppervlakte, waardoor er een korst ontstaat die de schilderingen beschadigt.

De Guardia Civil is direct een onderzoek gestart naar deze onverantwoordelijke daad. Het is onbegrijpelijk dat iemand zo weinig respect kan hebben voor ons cultureel erfgoed. De Spaanse autoriteiten zullen er alles aan doen om de dader te vinden en hem te laten boeten voor zijn acties.

Dit incident is een triest voorbeeld van hoe ver sommige mensen gaan voor de perfecte foto. Het is belangrijk om te beseffen dat we ons erfgoed moeten koesteren en respecteren, in plaats van het te beschadigen voor onze eigen egoïstische behoeften. Laten we hopen dat deze zaak een wake-up call is voor iedereen die denkt dat sociale media belangrijker is dan het behoud van ons cultureel erfgoed.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240809_93647092

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....