De gouverneur van Minnesota, Tim Walz, een Democratische kandidaat voor de vicepresidentsverkiezingen, kreeg recentelijk beschuldigingen van gestolen waarde met betrekking tot zijn militaire dienst.

Een video uit 2018 kwam weer naar boven waarin Walz sprak over het omgaan met wapens “tijdens de oorlog”, wat leidde tot toezicht van de Republikeinse kant, met name van vicepresidentskandidaat JD Vance.

Vrijheidslievend strandmode door Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Een woordvoerder van de campagne van Harris verduidelijkte de verklaring van Walz en beweerde dat hij “zich vergist had” en bedankte de militaire personnel voor hun diensten.

Ze benadrukten Walz’s standpunt over wapencontrole en legden de nadruk op het feit dat alleen getrainde militaire leden toegang zouden moeten hebben tot bepaalde wapens.

Vance en de campagne van Trump waren snel om Walz’s militaire dossier ter discussie te stellen, waarbij de communicatiedirecteur van de Trump-campagne, Steven Cheung, Walz beschuldigde van liegen en te proberen zijn eigen verkeerd voorstellingen op te schonen via woordvoerders.

Walz, die 24 jaar in de Nationale Garde diende maar nooit naar een oorlogszone is gestuurd, verliet de militaire dienst voordat zijn eenheid naar Irak werd uitgezonden.

Vance, een veteraan van het Marine Corps, beschuldigde Walz van “gestolen waarde” en stelde de authenticiteit van zijn militaire dienst in vraag.

Deze uitwisseling heeft geleid tot een verhitte discussie tussen de twee kampen, met Vance die publiekelijk zijn twijfels uitspreekt over Walz’s militaire claims en oproept tot transparantie met betrekking tot zijn dienst.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/kamalas-campaign-backtracks-on-walzs-weapons-in-war-comments-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....