De campagne van voormalig president Donald Trump bevestigde op zaterdag dat de interne communicatie gecompromitteerd is door hackers.

De bevestiging kwam nadat Politico meldde interne Trump-documenten te hebben ontvangen.

Politico Screenshot

Vrijheid-lievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Steven Cheung, de communicatiedirecteur van de campagne, verklaarde: “Deze documenten zijn illegaal verkregen van buitenlandse bronnen die vijandig zijn tegenover de Verenigde Staten, bedoeld om de verkiezingen van 2024 te verstoren en chaos te zaaien in ons democratische proces.”

Volgens Cheung onthulde een recent Microsoft-rapport dat Iraanse hackers in juni 2024 het account van een “hooggeplaatste functionaris” in de Amerikaanse presidentiële campagne hebben gehackt.

Deze timing viel samen met de selectie van president Trump van zijn kandidaat voor het vice-presidentschap.

[embedded content]

Cheung koppelde de hack ook aan een breder patroon van agressie, en merkte op: “De Iraniërs weten dat president Trump hun terreurbewind zal stopzetten, net zoals hij dat deed in zijn eerste vier jaar in het Witte Huis. Elke media- of nieuwskanaal dat documenten of interne communicatie opnieuw publiceert, doet het bevel van de vijanden van Amerika en doet precies wat zij willen.”

De documenten die naar Politico zijn gestuurd, bevatten naar verluidt een 271 pagina’s tellend “dossier” over Trump’s running mate, senator JD Vance uit Ohio, dat terugging tot februari.

Het dossier bevatte informatie over Vance’s eerdere standpunten, verklaringen en kritieken op Trump onder een sectie met het label “POTENTIËLE KWULIKHEDEN.”

Politico begon e-mails te ontvangen van een individu dat zich identificeerde als “Robert” met een anoniem AOL-account op 22 juli, kort nadat Trump Vance als zijn running mate had aangekondigd. “Robert” zou journalisten hebben gewaarschuwd niet naar de bron van de documenten te vragen en verklaarde: “Ieder antwoord op deze vraag zal mij in gevaar brengen en beperkt u ook wettelijk in het publiceren ervan.”

De anonieme bron leverde ook documenten over senator Marco Rubio, die naar verluidt werd overwogen als Trumps vice-president kandidaat, en beweerde een “verscheidenheid aan documenten van [Trump’s] juridische en rechtbankdocumenten tot interne campagne-vergaderingen” te hebben.

Voormalig waarnemend directeur van de Nationale Inlichtingen Richard Grenell zei dit:

“De inlichtingendiensten weten dat Joe en Kamala Iran hebben gefinancierd met miljarden dollars aan sanctieverlichting, krediet en contanten.

Iran gebruikte dat geld om meerdere oorlogen te lanceren via de Houthi’s, Hezbollah en Hamas.

Iran gebruikte ook het geld van Joe en Kamala om een aanslag op Donald Trump te plannen – en nu hebben ze het geld van Joe en Kamala gebruikt om de Trump-campagne te hacken.

De inlichtingendiensten kennen de gevaren van het financieren van Iran.” – Richard Grenell


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/trump-campaign-hacked-allegedly-by-iranians-after-joe-kamala-funded-them-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....