In de duistere nacht van vrijdag op zaterdag vond er een angstaanjagende botsing plaats ter hoogte van de beruchte Dampoort. Een onschuldige motard, slechts 32 jaar oud, werd hierbij zwaargewond. Maar dat was nog niet het ergste. De bestuurder van de meedogenloze bestelwagen, zonder enig mededogen, sloeg op de vlucht. Een laffe daad die niet ongestraft kon blijven.

De spanning steeg met de minuut terwijl de politie een klopjacht organiseerde om de ontsnapte dader te vinden. Het leek een hopeloze zoektocht, maar gerechtigheid zou zegevieren. Op zaterdagavond werd de vluchtende bestuurder eindelijk in de kraag gevat. Hij werd onverbiddelijk verhoord door de vastberaden politie, die geen genade kende.

De volgende dag stond de gewetenloze dader voor de onderzoeksrechter in Gent. Zijn lot hing aan een zijden draadje terwijl de rechter zijn oordeel vormde. En dat oordeel was genadeloos. De persoon werd zonder pardon in hechtenis genomen, zijn vrijheid voorgoed ontnomen.

Deze schokkende gebeurtenis herinnert ons eraan dat gerechtigheid altijd zegeviert, hoe ver de daders ook denken te kunnen vluchten. De motard mag dan wel zwaargewond zijn, maar zijn geest blijft ongebroken. Hij zal strijden voor zijn herstel en het recht dat hem toekomt.

Laat deze gebeurtenis een waarschuwing zijn voor allen die denken te kunnen ontsnappen aan de gevolgen van hun daden. De Dampoort zal altijd getuige zijn van de triomf van gerechtigheid, hoe donker de nacht ook mag zijn.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240811_93722696

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....