In een recent interview gebeurde Joe Biden dat druk van mededemocraten, waaronder de voormalige voorzitter van het Huis Nancy Pelosi, een belangrijke rol speelde in zijn beslissing om zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen van 2024.

Biden onthulde dat zorgen van democratische collega’s over zijn impact op hun campagnes zijn vertrek beïnvloedden.

Vrijheidslievende strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

“Een aantal van mijn democratische collega’s in het Huis en de Senaat dacht dat ik hen zou schaden in de verkiezingen,” verklaarde Biden in zijn eerste interview sinds het beëindigen van zijn campagne. Hij voegde eraan toe dat het in de race blijven zou leiden tot voortdurende vragen over de opmerkingen van Pelosi en zou afleiden. “En ik was bezorgd dat als ik in de race bleef, dat het onderwerp zou zijn — je zou me interviewen over waarom Nancy Pelosi [iets] zei … en ik dacht dat het een echte afleiding zou zijn,” vertelde hij aan CBS News zondagmorgen gast Robert Costa.

De druk op Biden om zich terug te trekken nam toe na een slechte debuutprestaties tegen Donald Trump in juni. Deze prestatie leidde tot een groeiend aantal democraten die vroegen om zijn vertrek uit de race. Na zijn terugtrekking steunde Biden vice-president Kamala Harris als zijn opvolger voor de verkiezingen in november.

Pelosi, samen met de meerderheidsleider van de Senaat Chuck Schumer en vertegenwoordiger Adam Schiff, waren sleutelpersonen die pleitten voor Bidens vertrek uit de race. Bidens cognitieve problemen waren tijdens het debat duidelijk zichtbaar, wat democraten die eerdere zorgen over zijn geschiktheid hadden bagatelliseerd, dwong om de realiteit onder ogen te zien.

Na het debat resulteerden Bidens pogingen om de schade te beperken alleen maar in meer fouten, wat de bezorgdheid verder aanwakkerde dat zijn aanwezigheid andere democratische kandidaten negatief zou kunnen beïnvloeden. Biden erkende dat zijn aanvankelijke bedoeling was om alleen als “overgangspresident” te dienen en gaf toe dat hij misschien te oud was voor de rol.

“Toen ik de eerste keer meedeed, zag ik mezelf als een overgangspresident,” zei Biden. Hij voegde eraan toe, “Ik kan zelfs niet zeggen hoe oud ik ben, het is moeilijk voor me om uit te spreken,” waarbij hij opmerkte dat dingen te snel waren gegaan voor zijn plan om werkelijkheid te worden.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/dem-divide-deepens-biden-admits-nancy-pelosi-played-a-part-in-him-dropping-out-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....