Een rustige zondagavond in Bredene werd plotseling verstoord door een angstaanjagende gebeurtenis. Een zware uitslaande brand brak uit in een appartementsgebouw, waardoor de vlammen en dikke rookwolken zich verspreidden en tot in de wijde omgeving te zien waren. De paniek greep om zich heen, maar gelukkig werden er geen slachtoffers gemeld. “Gelukkig dat dit op de negende verdieping was”, verzuchtte plaatsvervangend burgemeester Alain Lynneel opgelucht.

In residentie Astrid, ook wel bekend als de ‘Astridblok’, bevond zich een vakantiestudio waar twee jongedames verbleven. Ze besloten frieten te bakken in een kookpot met olie, maar dit onschuldig lijkende idee veranderde al snel in een nachtmerrie. De vlammen grepen razendsnel om zich heen en het appartement stond al snel in lichterlaaie. De intense hitte, de geur van verbranding en de dikke rook verspreidden zich als een angstaanjagend spektakel in de omgeving.

De hulpdiensten werden onmiddellijk gealarmeerd en kwamen massaal ter plaatse. Met moed en vastberadenheid slaagden ze erin om de uitslaande brand relatief snel onder controle te krijgen. Gelukkig waren er geen slachtoffers te betreuren. Terwijl de brandweer de schade in de rest van het gebouw en andere appartementen onderzocht, kon een zucht van opluchting door de buurt gaan.

Deze angstaanjagende gebeurtenis herinnert ons eraan hoe snel het leven kan veranderen. Een onschuldige handeling kan uitmonden in een catastrofe. Gelukkig waren de vlammen beperkt tot de negende verdieping, waardoor de omliggende flats gespaard bleven van de verwoestende kracht van het vuur. Een geluk bij een ongeluk, maar een waarschuwing voor ons allemaal om altijd alert te blijven en de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Want in een oogwenk kan een rustige avond veranderen in een nachtmerrie die niemand wil meemaken.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240811_97143184

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....