Op maandagochtend werd het station van Luik-Guillemins opgeschrikt door een verontrustend incident. Een medewerker van de NMBS werd het slachtoffer van agressie, wat resulteerde in het annuleren van enkele treinen. De spoorwegmaatschappij heeft dit voorval bevestigd op haar website.

De veiligheid van zowel de reizigers als het personeel staat hoog in het vaandel bij de NMBS. Om agressie een halt toe te roepen, hebben de openbaarvervoersmaatschappijen een campagne gelanceerd. In geval van agressie wordt reizigers geadviseerd om het noodnummer van Securail te bellen of contact op te nemen met de politie via 101.

Het incident in Luik-Guillemins benadrukt het belang van een veilige en respectvolle omgeving in het openbaar vervoer. De NMBS blijft zich inzetten om de veiligheid van haar medewerkers en reizigers te waarborgen. Samen met andere openbaarvervoersmaatschappijen werken zij hard aan het creëren van een omgeving waarin agressie geen plaats heeft.

Laten we met z’n allen streven naar een openbaar vervoer waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt. Agressie is onacceptabel en verdient geen plek in onze samenleving. Laten we samenwerken om dit probleem aan te pakken en te zorgen voor een aangename reiservaring voor iedereen.

“One liner: Laat agressie geen treinreis verpesten, kies voor respect en veiligheid in het openbaar vervoer.”

Punchline: “Samen maken we van elke treinreis een vreedzaam avontuur, zonder plaats voor agressie.”


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240812_92136269

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....