Help ons door dit bericht te delen met iedereen die je kent op je sociale media!

De Oekraïense president Zelensky heeft de inval in de Russische regio Koersk verdedigd. Hij beweert dat Rusland alleen al deze zomer vanuit die regio 2000 aanvallen op Oekraïne heeft uitgevoerd. Volgens Zelensky verdienen deze aanvallen een eerlijke reactie.

Dinsdag begon Oekraïne met een inval in Koersk. Het Russische leger meldde dat ongeveer 1000 Oekraïense soldaten betrokken waren. Zondag erkende Moskou dat de Oekraïense troepen tientallen kilometers waren opgerukt.

Rusland heeft bijna 100.000 mensen geëvacueerd uit het grensgebied en benadrukt dat het de situatie onder controle heeft. De Europese Unie beschouwt de Oekraïense aanval in Koersk als een vorm van zelfverdediging. Volgens de EU heeft Oekraïne het recht om zichzelf te verdedigen, inclusief het aanvallen van de vijand op zijn eigen grondgebied.

President Poetin van Rusland noemt de inval een grote provocatie en beweert dat burgerdoelen zoals woningen en ambulances worden aangevallen.

Het Russische leger voert ook zware raketaanvallen uit op Kiev. Hoewel de raketten de hoofdstad niet hebben bereikt, zijn ze wel neergekomen in de buitenwijken. Volgens persbureau AP zijn er ten minste vier ballistische raketten in de regio neergekomen en zijn er 57 drones gestuurd. President Zelensky beweert zelfs dat Rusland een Noord-Koreaanse ballistische raket heeft gebruikt.

Sommige analisten zien de aanval op Koersk als een laatste wanhopige poging om het conflict te laten escaleren en de Verenigde Staten en NAVO te dwingen tot ingrijpen. Anderen beweren dat Oekraïense troepen opgeofferd worden voor propagandadoeleinden.

Bron: NineForNews.nl


Source: https://www.ninefornews.nl/rusland-voert-zware-vergeldingsacties-uit-op-oekraine-terwijl-zelensky-stilte-doorbreekt-over-inval-in-koersk/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....