In de rustige straten van de Mechelse Arsenaalwijk werd maandagmiddag een gruwelijke ontdekking gedaan. Het levenloze lichaam van een 53-jarige vrouw werd aangetroffen in haar appartement aan de Tenderstraat. De vrouw bleek te zijn vermoord, met messteken als gruwelijk bewijs van het geweld dat haar is aangedaan. Een vriendin van het slachtoffer was degene die het tragische tafereel aantrof, en de dader is op dit moment nog steeds spoorloos.

Veronique W., zoals het slachtoffer werd geïdentificeerd, had de avond ervoor nog gezellig iets gedronken met haar vriendin in het centrum van Mechelen. Na een gezellige avond gingen ze ieder hun eigen weg en keerde Veronique terug naar haar appartement. De volgende ochtend werd ze echter niet meer gezien of gehoord. Haar vriendin maakte zich zorgen en besloot naar het appartement te gaan om te kijken of alles in orde was. Tot haar grote schrik trof ze het levenloze lichaam van Veronique aan, zwaar toegetakeld en half ontkleed.

De politie en het gerechtelijk labo werden direct ingeschakeld om de zaak te onderzoeken. Het appartement werd grondig doorzocht op sporen, terwijl de onderzoeksrechter en de wetsdokter hun werk deden. Het onderzoek nam uren in beslag, maar voorlopig is er nog geen duidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor deze gruweldaad.

Er zijn echter enkele mogelijke aanwijzingen. De vriendin van Veronique vertelde dat ze de avond ervoor de ex-partner van het slachtoffer waren tegengekomen. Hij had aangegeven naar Veronique’s appartement te gaan om met haar te praten. Hoewel niemand op dit moment kan bevestigen dat hij de dader is, blijft deze piste open. Het is nog onduidelijk of de dader het moordwapen zelf heeft meegenomen of dat hij het in de keuken van het slachtoffer heeft gevonden.

Het parket van Antwerpen heeft bevestigd dat er een onderzoeksrechter is ingeschakeld voor moord, maar verdere details over het motief of mogelijke verdachten worden op dit moment niet vrijgegeven. Het onderzoek is nog in volle gang en de autoriteiten doen er alles aan om de dader op te sporen.

Terwijl de stad Mechelen rouwt om het verlies van een geliefde inwoner, blijft de vraag naar gerechtigheid onbeantwoord. Wie heeft Veronique op zo’n gruwelijke manier van het leven beroofd? En waarom? De antwoorden op deze vragen zullen hopelijk snel worden gevonden, zodat de nabestaanden van Veronique en de gemeenschap van Mechelen de rust kunnen vinden die ze verdienen. Maar voor nu blijft de stad in de greep van angst en onzekerheid, terwijl de dader nog steeds vrij rondloopt.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240812_97132083

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....