Lokale wetshandhavingsfunctionarissen ontkennen de beweringen dat zij door de Secret Service waren aangesteld om het dak te bewaken vanwaar een poging tot moord werd uitgevoerd op voormalig president Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania vorige maand.

Tijdens een getuigenis voor het Congres verklaarde waarnemend directeur van de Secret Service Ronald Rowe dat lokale politie-sluipschutters waren gepositioneerd in een nabijgelegen gebouw en de aanvaller, Thomas Matthew Crooks, hadden kunnen zien als zij op hun post waren gebleven.

Vrijheidsliefhebbende Strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Een kaart die aan het kantoor van senator Chuck Grassley is verstrekt, toont het verantwoordelijkheidsgebied van de noodhulpdienst van Beaver County, die de Secret Service op die dag assisteerde. De kaart geeft duidelijk aan dat het dak niet binnen hun aangewezen dekkingsgebied lag.

Senator Grassley heeft een brief geschreven aan directeur Rowe, waarin hij om verdere verduidelijking vraagt of lokale wetshandhaving inderdaad was aangesteld om het dak te bewaken.

Hij vroeg ook om aanvullende informatie over een sitebriefing die lokale wetshandhaving beweert nooit heeft plaatsgevonden, maar Rowe volhardt dat dit wel degelijk is gebeurd.

Verder vroeg Grassley of de Secret Service enige eerdere visuele contact had met Crooks voordat hij het vuur opende. Rowe hield vol dat de sluipschutters van de Secret Service Crooks niet op het dak hadden gezien vóór het incident, een bewering die nu wordt betwist, aangezien een video van een van de gewonden laat zien dat iemand langs het dak rent.

De brief van Grassley bevatte een deadline van 16 augustus voor directeur Rowe om te reageren, die werd gevolgd door de 8 punten hieronder.

  1. Gelieve een site-diagram te verstrekken waarin duidelijk wordt gemaakt waar alle lokale en federale wetshandhavings-sluipschutters waren gepositioneerd en hun toegewezen dekkingsgebieden, samen met de posities van de schutter gedurende de dag.
  2. Hebben de hierboven genoemde foto’s en diagrammen conflict met de records van de Secret Service over hoe lokale sluipschutters zouden moeten zijn gepositioneerd en hoe het AGR-gebouw zou moeten worden gedekt? Gelieve uit te leggen en alle records te verstrekken.
  3. Beschrijf in detail hoe de teams van tegen-sluipschutters van Beaver County en Butler County aan hun posities op de tweede verdieping van het AGR-complex werden toegewezen en hun respectieve dekkingsgebieden. Heeft de Secret Service de locatie van de tegen-sluipschutters in het AGR-complex toegewezen of goedgekeurd? Zo ja, wanneer, wie en hoe werd de instructie gegeven?
  4. Geven enige records van de Secret Service aan dat de lokale tegen-sluipschutters binnenin, en niet buiten, het AGR-gebouw moesten worden geplaatst? Verstrek alle records.
  5. Met betrekking tot uw getuigenis, wie vertelde de Secret Service dat het gebouw “gedekt zou worden”? Wie nam deel aan de “face-to-face” bijeenkomst waar u naar verwees?
  6. Heeft de Secret Service het AGR-gebouw doorgelopen en onderzocht als onderdeel van het beveiligingsplan voorafgaand aan het evenement op 13 juli? Zo ja, beschrijf wanneer en geef een lijst van alle lokale, staats- en federale wetshandhaving die aanwezig waren. Zo niet, waarom niet?
  7. Heeft de Secret Service het AGR-gebouw doorgelopen en onderzocht als onderdeel van het beveiligingsplan voorafgaand aan het evenement op 13 juli? Zo ja, beschrijf wanneer en geef een lijst van alle lokale, staats- en federale wetshandhaving die aanwezig waren. Zo niet, waarom niet?
  8. Heeft enig federale wetshandhavingspersoneel dat aan het evenement op 13 juli was toegewezen iemand op het dak van het AGR-gebouw gezien op enig moment voorafgaand aan het openen van het vuur door de schutter? Zo ja, welke instantie? Gelieve dit in detail en met tijdstempels uit te leggen.

Ondanks dat er bijna een maand is verstreken sinds de moordpoging op 13 juli, blijven veel vragen onbeantwoord over hoe de Secret Service het gebouw niet heeft beveiligd waarvanuit de aanvaller op Trump vuurde, wat bijna resulteerde in zijn dood die live op televisie werd uitgezonden.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/acting-secret-service-director-testimony-disputed-by-local-law-enforcement-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....