De 37-jarige Nederlandse oorlogsveteraan Anton Nootenboom heeft de wereld verbluft door in 175 dagen ruim 3450 kilometer op blote voeten af te leggen. Met deze buitengewone prestatie heeft hij het Guinness World Record verbroken. Op een zonnige zondagmiddag in Saint Louis (Missouri) om 15.00 uur lokale tijd, zette hij zijn naam op de kaart van de geschiedenis. Het vorige record van 3409,75 kilometer, gelopen door de Pool Pawel Durakiewicz, werd hiermee verpulverd.

Maar Anton Nootenboom is nog niet klaar met zijn epische reis. Hij heeft nog 1700 kilometer te gaan voordat hij zijn eindbestemming, New York, bereikt. Zijn woordvoerder voorspelt dat hij op 2 november op Times Square zal aankomen. Deze moedige ‘Barefoot Dutchman’, zoals hij liefkozend wordt genoemd, begon zijn wandeltocht op 17 februari van dit jaar op het prachtige Santa Monica Beach in Californië. Zijn doel was altijd al om van Los Angeles naar New York te lopen, en het wereldrecord was slechts een kwestie van tijd.

Maar deze ongelooflijke prestatie komt niet zonder opofferingen. Volgens zijn woordvoerder is Nootenboom “helemaal doorheen”. Met temperaturen van 35 graden is het een ware beproeving op de brandende wegen. Toch trotseert hij al die kilometers op blote voeten om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van mannen. Als voormalig militair is hij diep begaan met dit onderwerp. Tot nu toe heeft zijn crowdfunding voor de tocht al 18.749 euro opgehaald, een bedrag dat zal worden gedoneerd aan verschillende organisaties die zich bezighouden met het mentale welzijn van mannen.

Met elke stap die Anton Nootenboom zet, inspireert hij anderen om hun grenzen te verleggen en voor hun passies te vechten. Hij bewijst dat doorzettingsvermogen en vastberadenheid geen grenzen kennen. Dus laten we allemaal een moment nemen om deze heldhaftige oorlogsveteraan te eren en te steunen in zijn ongelooflijke reis naar New York. Want soms is het de reis zelf die ons definieert en ons laat zien wat we werkelijk kunnen bereiken.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240812_94691164

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....