Het kort geding tegen oud-premier Rutte en de NAVO bij de rechtbank in Brussel is van start gegaan, laat juridisch adviseur Karim Aachboun weten. Er gebeurde meteen al iets opmerkelijks: op verzoek van de NAVO en Rutte krijgen zij nu ook steun van de Belgische staat.

Aachboun heeft in de afgelopen periode besloten om Rutte juridisch aan te pakken ‘voor het leed dat hij miljoenen Nederlanders heeft aangedaan’. Volgens Aachboun was de zitting spannend, omdat nu ook de Belgische minister van Buitenlandse Zaken zich achter Rutte en de NAVO heeft geschaard. Hij maakt zich ernstig zorgen over mogelijke diplomatieke incidenten tussen de lidstaten als het kort geding van Rutte zou worden gewonnen.

Aachboun vindt dit een bijzonder argument. Er zijn namelijk slechts twee mogelijkheden: Rutte heeft destijds, als kandidaat voor de topfunctie, aan de NAVO tijdig doorgegeven dat er twee rechtszaken in Nederland tegen hem lopen, of Rutte heeft hierover gezwegen en de NAVO weet nu pas dat er in Nederland twee rechtszaken tegen Rutte lopen. In beide gevallen treft Aachboun geen blaam en kan de Belgische staat zich dus wenden tot Rutte en/of de NAVO.

De zitting wordt op 11 september voortgezet in Brussel.


Source: https://www.ninefornews.nl/kort-geding-tegen-rutte-en-de-navo-van-start-gegaan-wat-je-moet-weten/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....