Een verwoestend Israëlisch bombardement heeft het leven gekost aan een man, zijn vrouw en hun pasgeboren tweeling in de Gazastrook. Het tragische incident vond plaats slechts enkele dagen na de geboorte van de kinderen. Lokale media meldden het nieuws, dat werd bevestigd door Sky News.

Mohammed Abu al Qumsan en zijn vrouw Joumana Arafa waren gevlucht uit hun huis in Gaza-stad tijdens de oorlog met Israël. Ze hadden gehoor gegeven aan het advies van het Israëlische leger en waren naar het zuiden getrokken. Op zaterdag beviel Joumana via een keizersnede van een tweeling, Aysal en Aser.

Op dinsdag ging Mohammed naar een lokaal overheidskantoor om de geboorte van de tweeling te registreren. Terwijl hij daar was, kreeg hij het vreselijke nieuws dat hun tijdelijke onderkomen was gebombardeerd. Zowel zijn vrouw als zijn kinderen waren omgekomen.

Op sociale media circuleert een hartverscheurende video waarin de radeloze vader wordt getroost door anderen, terwijl hij geboortecertificaten vasthoudt. De man valt flauw terwijl twee mannen hem proberen vast te houden.

Het Israëlische leger heeft nog niet gereageerd op het verzoek om commentaar op de aanval. Israël beweert dat het probeert burgerslachtoffers te vermijden tijdens het conflict met Hamas in de Gazastrook. Hamas beweert echter dat er al duizenden Palestijnen zijn gedood en gewond zijn geraakt sinds het begin van de oorlog in oktober.

Dit tragische incident werpt een schrijnend licht op de verwoestende gevolgen van het voortdurende conflict in de Gazastrook. Het verlies van een jong gezin, slechts enkele dagen na de geboorte van hun kinderen, is hartverscheurend en roept op tot een einde aan het geweld.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240813_97109249

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....