In het holst van de nacht, op de verlaten E403, voltrok zich een tragedie die de harten van velen deed breken. Jurgen L., een roekeloze en dronken bestuurder, knalde genadeloos op de Opel Corsa van een jong gezin uit Kortemark. De vader, de moeder en hun onschuldige achtjarige dochtertje werden meedogenloos uit het leven gerukt. Een onvergeeflijke daad die de lotgenoten van Ouders van Verongelukte Kinderen tot in het diepst van hun ziel raakt. Voor hen is er geen sprake van onvrijwillige doodslag, maar van een bewuste keuze om het leven van anderen in gevaar te brengen.

Jurgen L., een notoire verkeersovertreder, ontsnapte met slechts een hersenschudding aan de gruwelijke gevolgen van zijn roekeloosheid. Het is echter niet de eerste keer dat deze vijftiger de verkeersregels aan zijn laars lapt. Met veertien veroordelingen op zijn naam, waaronder één voor dronken rijden, lijkt hij zich niets aan te trekken van de wet. Tel daarbij op dat hij al voor 11.000 euro aan boetes heeft moeten betalen en het wordt duidelijk dat deze man een gevaar op de weg is.

De lotgenoten van Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE vzw kunnen niet bevatten hoe iemand met zo’n lange lijst van veroordelingen opnieuw dronken achter het stuur kon kruipen. In een open brief uiten zij hun diepe medeleven met de nabestaanden van het getroffen gezin. De pijn die zij nu moeten doorstaan, zal hen nog jarenlang achtervolgen. Terwijl de dader zijn losbandige leven voortzet, zullen er nooit genoeg bloemen zijn om het leed van de nabestaanden te verzachten.

Wat de lotgenoten van de vzw vooral steekt, is hoe het parket de aanklacht tegen de dader formuleert. Onvrijwillige doodslag, zo luidt het. Maar volgens hen is er geen sprake van onvrijwilligheid. Wie er bewust voor kiest om dronken achter het stuur te stappen en als een waanzinnige over de snelweg te razen, neemt willens en wetens het leven van anderen in gevaar. Het is een keuze die getuigt van een gebrek aan fatsoen en respect voor medeweggebruikers.

Met een indringende oproep richt de vzw zich tot de dader: het is jouw bewuste keuze om niet te gsm’en achter het stuur, om niet te snel te rijden, om niet door rood te rijden, om voldoende afstand te houden en om nuchter te blijven. Het is jouw maatschappelijke plicht om je fatsoenlijk en hoffelijk te gedragen in het verkeer. Voor onze kinderen en het getroffen gezin in Ruddervoorde is het helaas te laat, maar voor jou is er nog een keuze te maken. Een keuze die het verschil kan maken tussen leven en dood.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240814_92985544

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....