ESPN’s Kirk Herbstreit heeft een sterke positie tegen de inclusie van transgender atleten in vrouwen sporten ingenomen, en maakt duidelijk dat hij gelooft dat “mannen niet thuis horen in vrouwen sporten.” Zijn opmerkingen kwamen als reactie op een vraag op sociale media en werden verder toegelicht in een interview op OutKick’s “Don’t @ Me with Dan Dakich.”

Vrijheidslievende zwemkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Herbstreit uitte zijn frustratie en zei: “Ik ben klaar met me ergens druk om te maken. Het is bijna alsof er twee verschillende sets regels zijn, en als je een uitzicht hebt dat iets traditioneler is, of ik ben een christelijke man, dan lijkt het alsof er een andere set regels is voor dat standpunt.”

Hij voegde eraan toe: “Het is moeilijk om keer op keer de andere wang te keren. Dus ja, het maakte me echt niet uit, en het geeft me helemaal niet. Wat een goede zaak is, ik denk dat het goed en gezond is om op die plek te komen vergeleken met, ‘Oh gosh, ik wil niet gecanceld worden. Ik wil mensen niet van streek maken.’ Ik geef er niks om.”

Herbstreit gaf ook toe dat hij moeite heeft gehad met zijn humeur bij het bespreken van controversiële onderwerpen en erkende dat hij de laatste tijd uitgesprokener is geworden. “Als die lont ontbrand, laat ik het los, en dan zal ik exploderen en iets zeggen. Daar moet ik voorzichtig mee zijn.”

Ondanks zijn scherpe opmerkingen, meldde Herbstreit geen negatieve reacties van ESPN. Hij noemde zijn praktijk om opmerkingen op zijn sociale mediaberichten te vermijden om negatieve reacties te vermijden, maar zijn directe antwoord op de vraag over transgender atleten ontving een verrassende hoeveelheid positieve feedback.

Bekijk de nieuwste video op foxnews.com

Hij merkte op: “Ik heb er niet op ingegaan, ik gaf geen lang antwoord, dat was het. Ik realiseerde me niet dat het – veel positiever dan negatief zou zijn. Ik weet zeker dat mensen er boos over waren. Ik denk dat het een beetje vanzelfsprekend is. Ik heb geen dochter; ik heb vier zonen. Als ik een dochter had, zou ik waarschijnlijk veel uitgesprokener zijn over deze discussie over dit onderwerp.”

Herbstreit reflecteerde op het huidige klimaat van de publieke discussie en zei: “Lee Corso gaf vroeger een toespraak, en een van de dingen die hij binnen die toespraak zou zeggen was, ‘Vraag me niet over ras, religie of politiek, of praat niet publiekelijk over ras, religie of politiek,’ en nu denk ik dat dat alles is waar iedereen het over heeft, is ras, religie en politiek.”

Hij concludeerde door te suggereren dat hij in de toekomst misschien uitgesprokener zal worden over dergelijke kwesties. “Ik probeer voor veel daarvan aan de zijlijn te blijven, maar je kunt maar zo veel verdragen totdat je wilt beginnen op te komen en daadwerkelijk te zeggen wat je denkt. Wanneer ik met pensioen ga of in de positie kom waarin jij zit, zal ik veel meer kunnen zeggen.”


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/espns-herbstreit-calls-men-in-womens-sports-a-ridiculous-question-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....