De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, vergroot de druk op de stad Dallas en dreigt met juridische stappen als de State Fair of Texas zijn recent opgelegde wapenverbod niet intrekt.

Het nieuwe beleid verbiedt alle vuurwapens, inclusief die gedragen door vergunninghouders, in Fair Park tijdens de duur van de beurs.

Vrijheidslievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

[ingesloten inhoud]

In een persbericht op woensdag noemde Paxton het verbod “illegaal” en stelde hij een termijn van 15 dagen voor de stad om het probleem aan te pakken.

Als het niet wordt opgelost, verklaarde hij, zal zijn kantoor een rechtszaak aanspannen om een verbod en civiele sancties te eisen.

X Screenshot – Procureur-generaal Ken Paxton

Fair Park, eigendom van de stad Dallas en elk jaar verhuurd aan de State Fair of Texas, zal het verbod handhaven vanwege het schietincident van vorig jaar in een eetgedeelte.

Het veiligheidsplan voor de beurs in 2024 omvat een algemeen verbod op wapens, met uitzonderingen alleen voor huidige of gepensioneerde vredeshandhavers.

Ondanks oproepen van wetgevers om het beleid ongedaan te maken, hebben beursfunctionarissen hun standpunt gehandhaafd.

Paxton’s argument is gebaseerd op de bewering dat het wapenverbod inbreuk maakt op de rechten van Texanen onder de staatswet, die vergunninghouders toestaat vuurwapens op door de overheid bezit lengd terrein te dragen, tenzij specifiek beperkt door staatswetgeving.

In zijn brief aan de interim-stadsmanager van Dallas, Kim Tolbert, benadrukte Paxton dat het grootste gedeelte van Fair Park niet valt onder gebieden waar wapens verboden zijn volgens de staatswet.

Het kantoor van de procureur-generaal waarschuwde dat de civiele sancties voor elke dag dat het beleid van kracht blijft, kunnen variëren tussen de $ 1.000 en $ 1.500.

Fair-woordvoerder Karissa Condoianis had het nieuwe beleid verdedigd vóór de brief van Paxton en verklaarde dat het een noodzakelijke voorzorgsmaatregel was. Ze benadrukte dat het evenement honderden gewapende politieagenten en uitgebreide veiligheidsmaatregelen zou omvatten, waaronder een 24/7-commandocentrum en beperkingen op tassen.

Staatsvertegenwoordiger Brian Harrison, die District 10 vertegenwoordigt, bekritiseerde de beslissing van de beurs. Onder de bijna 70 wetgevers die de beurs opriepen het beleid in te trekken, betoogde Harrison dat het verbod de veiligheid in feite zou compromitteren in plaats van deze te verbeteren. “Ze maken de verkeerde beslissing,” zei hij. “Wat ze hebben gedaan, is de veiligheid daadwerkelijk verminderen.”

X Screenshot – Dustin Burrows

Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/texas-ag-ken-paxton-puts-dallas-on-notice-for-infringing-on-2nd-amendment-rights-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....