Tim Walz, terwijl hij zich kandidaat stelde voor gouverneur van Minnesota, prees een moslimgeleerde die bekendstaat om het bevorderen van een pro-Adolf Hitler film, en noemde hem een “meesterleraar” die waardevolle lessen had overgebracht tijdens hun tijd samen. De verontrustende beelden van een evenement in 2018 werden onlangs onthuld door de Washington Examiner, waarbij de zorgwekkende banden van Walz met Asad Zaman, de controversiële imam van de Muslim American Society of Minnesota, aan het licht kwamen.

Dit nieuws komt naar voren nadat een woordvoerder van de campagne van Kamala Harris in een verklaring op vrijdag beweerde dat Walz “geen persoonlijke relatie” heeft met Zaman. Deze ontkenning kwam als reactie op berichten die gedetailleerd beschrijven hoe Walz, nu de Democratische vice-presidentskandidaat voor 2024, de imam herhaaldelijk als gast had op verschillende evenementen tijdens zijn ambtstermijn als gouverneur. Bij verschillende van deze evenementen kreeg Zaman het podium om naast Walz te spreken.

Vrijheid-Lievende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% Met Code RVM10

Tijdens het evenement op 16 februari 2018, georganiseerd door de Muslim American Society in het South Metro Islamic Center in Rosemount, Minnesota, uitte Walz zijn bewondering voor Zaman. “Ik ben een leraar, dus als ik een meesterleraar zie, weet ik het. In de tijd die we samen hebben doorgebracht, is een van de dingen waarvan ik het voorrecht heb gehad, het zien van dingen in het leven door de ogen van een meesterleraar, om te proberen het begrip te krijgen,” zei Walz. Vervolgens bespraken hij een eerdere aanval op het Dar al Farooq Islamic Center, waarbij hij de woorden van Zaman citeerde: “In die tijden ontdekken we wie we zijn, in die tijden zien we het echt.”

Walz vervolgde: “Dat brengt me bij de tweede les die de imam me leerde,” beschrijvend hoe het Congres “meer op angst dan op hoop voortbouwt” en “opdeling.” Hij prees Zaman’s advies om “met mensen te praten,” en positioneerde zichzelf als een felle tegenstander van wat hij de “demonisering van de islam” en “immigranten” noemde. In Walz’s visie was Zaman gelijk in het benadrukken van de aanwezigheid van islamofobie en haat.

Echter, Zaman’s verontrustende geschiedenis kan niet worden genegeerd. Op 7 oktober 2023 uitte hij zijn “solidariteit met de Palestijnen tegen Israëlische aanvallen,” zelfs terwijl Hamas-terroristen net 1.200 Israëliërs hadden vermoord. Zijn organisatie, die een geschiedenis van controverse heeft – inclusief een incident in 2019 waarbij kinderen op een van zijn evenementen opriepen tot de moord op joden – gaf een verklaring af waarin het zijn “onwrikbare steun voor het Palestijnse volk in hun strijd tegen de Israëlische bezetting” bevestigde.

Zaman’s activiteiten op sociale media onthullen verder zijn extreemrechtse neigingen. In 2015 deelde hij een link naar een artikel dat een pro-Hitler film met de titel The Greatest Story Never Told promootte. In 2016 verspreidde hij een officiële persverklaring van Hamas die rouwde om de dood van een islamistische leider die was veroordeeld voor oorlogsmisdaden.

De Anti-Defamation League (ADL) heeft Zaman veroordeeld, waarbij ze zijn “verontrustende geschiedenis van het spelen op klassieke anti-Joodse thema’s en het rechtvaardigen van geweld tegen Israël” opmerkte. De ADL drong er bij publieke functionarissen op aan zich van hem te distantiëren, en verklaarde: “Gezien zijn kwetsende opmerkingen na 7 oktober, en in afwezigheid van enige erkenning van de pijn die hij de Joodse gemeenschap heeft aangedaan, dringen we er bij alle publieke functionarissen en leiders op aan om in de toekomst geen ontmoeting met hem aan te gaan. Degenen die met imam Zaman hebben gesproken, zouden moeten verduidelijken dat ze het niet eens zijn met zijn schadelijke opvattingen over joden en de Joodse staat.”

Uit documenten blijkt dat Minnesota onder Walz’s administratie meer dan $100.000 aan financiering aan Zaman’s organisatie heeft toegekend. Woordvoerders van zowel Walz als Harris zijn stil gebleven en hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

Dit stuk is geschreven door LifeZette News Staff op 14 augustus 2024. Het verscheen oorspronkelijk in LifeZette en wordt gebruikt met toestemming.

Lees meer op LifeZette:
California Sheriff bekritiseert Kamala Harris voor misleidende campagneadvertentie
Kamala Harris richt zich op Trump over ‘rijke elites’ na gesprek met Musk
In diskrediet geraakte onderzeebootkapitein ontslagen vanwege seksvideo-schandaal


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/pro-hitler-cleric-receives-praise-from-governor-walz/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....