Met nog ruim anderhalf uur te gaan voor de camping opent, arriveerden al de eerste kampeerders in Kiewit. “We dachten dat er al een rij zou staan. Niet dus.” De Pukkelpopprimeur om de eerste kampeerders te zijn, is weggelegd voor Romy Daniëls (16) en Amelie Boes (17). Het Hoeselts-Lommelse duo komt tegen 7.25 uur aangerold met hun trolley en andere spullen. Het is hun Pukkelpopdebuut en dat start met een misrekening. “We dachten dat er al een rij zou staan.” Noppes.

Voor zes uur

Maar waarom wil iemand al zo vroeg zijn tent opslaan? “We hopen op een goede plek, niet helemaal vanachter en niet helemaal vanvoor. Dat gaat nu niet eenvoudig worden”, lachen de enthousiaste jongedames. Wat ze allemaal meesleuren buiten kledij en een tent? “Sandwiches, wafels en koeken.” Alcohol? “Neuhhh. Oké dan, we hebben Martini Bellini bij.” Het was nog geen zes uur toen hun wekker al afging. Het lijkt een lange dag te worden. “We gaan het vanavond toch maar niet te laat maken”, klinkt het nu nog.

Intussen druppelt het volk binnen. Een Heusdens gezelschap tekent even voor 8 uur al present onder de zeer aangename ochtendzon. “Ik ben om 6.15 uur opgestaan”, zegt Mathieu Jans. “Misschien straks toch wat bijslapen.” “Maar neen jong. Gaan we niet doen”, maakt Rowan Vanheel zich sterk. Waarom zo vroeg? “We willen een goede plaats op de camping. Geen idee wat dat is. Het is onze eerste keer Pukkelpop. We komen voor de sfeer, gekkigheid, en om pinten – Cara Pils dat je ook warm kunt drinken – te pakken en voor Stikstof.”

Maak je klaar voor een geweldig Pukkelpopavontuur, waar de eerste kampeerders al vroeg in de ochtend hun plekje veroveren en zich voorbereiden op een weekend vol muziek, plezier en onvergetelijke momenten.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240815_92445338

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....