Een rally in Harlem ter ondersteuning van Kamala Harris liep chaotisch uit de hand op woensdag, nadat anti-Israël demonstranten de gebeurtenis verstoorden en aanzienlijke schade veroorzaakten in een nabijgelegen restaurant.

Het evenement, gehouden op een kleine locatie in het hogere Manhattan, zag burgemeester Eric Adams en andere prominente Democraten, waaronder voorzitter van de gemeenteraad Adrienne Adams en gouverneur Kathy Hochul, het publiek toespreken.

Vrijheidslievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Adams verzocht de aanwezigen om te stemmen, terwijl demonstranten die protesteerden tegen de militaire acties van Israël in Gaza met geweld werden verwijderd.

Ondanks de bedoeling van de rally om steun voor Harris te verwerven, waren zij en haar running mate, gouverneur van Minnesota Tim Walz, opvallend afwezig.

Het protest, dat ontstond na het hoofd evenement, ging door in restaurant Bird in Hand op Broadway en West 146th Street, waar de menigte van ongeveer 50 demonstranten schade veroorzaakte die naar schatting duizenden dollars bedroeg.

Beelden van de locatie toonden de demonstranten die het restaurant bestormden, rookbommen afstaken en eigendommen vandaliseerden.

De chaos omvatte dat de politie minstens 14 arrestaties verrichtte en een demonstrant zou geprobeerd hebben agenten te raken met een kartonnen bord. De zin “Free Gaza” was op een politieauto gespoten, en een anti-Israël poster was op het raam van het restaurant geplaatst.

Restaurant eigenaar Brian Felicetta meldde dat de schade aan zijn terras aanzienlijk was, en de vernietiging voornamelijk had te maken met de beschadigde bloemen. Hij uitte frustratie over het voorval, en merkte de impact op zijn kleine bedrijf en de raadselachtige aard van de aanval op. Felicetta prees de politie voor hun snelle reactie en zijn personeel voor hun omgang met de situatie.

De Democratische Nationale Conventie zal binnen enkele dagen van start gaan in Chicago, met gouverneur Hochul die enthousiast is over het aanstaande evenement en de kansen van de partij.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/chaos-erupts-at-nyc-rally-backing-kamala-harris-police-arrest-at-least-14-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....