Op de 10e verjaardag van de dood van Michael Brown werd een zwarte politieagent uit Ferguson in levensgevaar gebracht na een gewelddadige aanval door een protester buiten het politiegebouw van Ferguson.

Het incident vond dinsdag plaats en werd vastgelegd op bodycamera’s van de agent en andere surveillance-opnames, die zijn vrijgegeven door het politie van Ferguson.

Vrijheidslievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Politiechef Troy Doyle, die sprak op een persconferentie, onthulde dat de 28-jarige Elijah Gantt uit East St. Louis, Illinois, zich op Officer Travis Brown stortte, waardoor deze op de grond viel. Het incident gebeurde terwijl protestanten probeerden een perimeterhek buiten het station neer te halen.

[ingesloten inhoud]

De videobeelden die tijdens de briefing werden afgespeeld, tonen Gantt die op Officer Brown afrent en hem met voldoende kracht tackelt zodat het hoofd van de agent hard op het asfalt slaat, waardoor hij bewusteloos raakt.

De beelden, die vanuit twee verschillende hoeken werden getoond, legden het moment vast dat Officer Brown koude uitschakelde, liggend op zijn rug terwijl Gantt bovenop hem zat.

Andere agenten intervenieerden snel en overmeesterden Gantt. De zaal tijdens de persconferentie, gevuld met ongeveer 150 aanwezigen, waaronder politieagenten en lokale officials, reageerde met hoorbare gaspen bij het bekijken van de video.

“Als je naar de video kijkt, staat de agent rechtop, wachtend om deze kerel te pakken,” zei Chief Doyle. “Deze kerel tackelde mijn man alsof hij een voetballer is.”

Officer Brown, die in kritieke toestand verkeert, is het middelpunt geworden van een gebed vigil die voor dinsdagavond buiten het politiegebouw is gepland.

Chief Doyle spaarde zijn woorden niet toen hij de protestleiders toesprak en zei: “Als je deze daad niet hebt veroordeeld, als je niet hebt veroordeeld wat er met mijn agent is gebeurd, dan ben je deel van het probleem.”

Hoewel de getoonde beelden niet van de bodycamera van Officer Brown kwamen, heeft de politie extra surveillancebeelden van nabijgelegen bedrijven.

Gantt, die al beschuldigd wordt van mishandeling, staat nu voor een nieuwe beschuldiging van het schoppen van een andere agent in het hoofd, volgens officier van justitie Wesley Bell van St. Louis County. Andere beschuldigingen, waaronder schade aan eigendommen en verschillende andere misdrijven, zijn ingediend tegen aanvullende verdachten die betrokken waren bij het protest.

Bell prees de politie voor hun zelfbeheersing, en merkte op dat hun acties de situatie hebben voorkomen van verder escaleren. “Nu hebben we een agent die voor zijn leven vecht, en ik moet vragen: Voor wat?” vroeg Bell tijdens de persconferentie.

Ferguson, een stad die een brandpunt werd voor de Black Lives Matter-beweging na de dood van Michael Brown in 2014, heeft aanzienlijke veranderingen doorgemaakt in zijn politieafdeling en rechtssysteem in het afgelopen decennium.

Het DOJ-onderzoek naar de dood van Michael Brown leidde tot vereiste hervormingen die gericht zijn op het elimineren van discriminatie binnen de politiepraktijken van Ferguson. Ondanks deze veranderingen heeft het geweld op dinsdag veel mensen in de gemeenschap doen twijfelen aan de motivaties achter de voortgezette protesten.

Chief Doyle benadrukte de vooruitgang die is geboekt en drong aan op erkenning van de positieve hervormingen binnen de gemeenschap. “Laten we het goede erkennen dat heeft plaatsgevonden in onze politieafdeling. Laten we de hervorming erkennen,” zei hij.

Officer Travis Brown, 36, een vader van twee jonge dochters en de zoon van een gepensioneerde politieagent van de stad St. Louis, trad in januari toe tot de politie van Ferguson na diensttijd bij de politie van St. Louis County sinds 2012. Zijn voormalige supervisor, lt. Ray Rice, beschreef hem als een toegewijde agent die de politie is geworden om een verschil te maken. “Iedereen zegt: ‘Waar zijn al die goede politieagenten?’ Travis is zo iemand,” zei Rice.

Gantt, die momenteel vastzit op een borgsom van $500.000, staat voor meerdere beschuldigingen, waaronder het aanvallen van een speciaal slachtoffer, verzet tegen arrestatie, en schade aan eigendommen.

Zijn borgho hearing staat gepland voor 19 augustus, met een voorlopige zitting op 11 september. Voor nu heeft hij geen advocaat.


Origineel artikel hieronder:

Ferguson, Missouri, is opnieuw in het centrum van onrust terwijl de stad de 10-jarige verjaardag van de dood van Michael Brown herdenkt.

Op vrijdag waren er opnieuw protesten terwijl demonstranten de straat op gingen. Ondanks de inspanningen van de politie om de situatie vreedzaam te beheersen, draaide de nacht al snel gewelddadig uit.

Politiechef Troy Doyle gaf de demonstranten ruimte om te demonstreren, maar de spanningen escaleerden.

De menigte begon eigendommen te vernietigen, wat Chief Doyle ertoe bracht om agenten uit te sturen om arrestaties te verrichten.

Tijdens de chaos werd Officer Travis Brown (niet verwant aan Michael Brown) aangevallen door een protester, waardoor hij op de grond viel en ernstige hoofdletsel opliep.

Officer Brown verkeert momenteel in kritieke toestand in een lokaal ziekenhuis.

Tijdens een persconferentie op zaterdagmiddag sprak Chief Doyle, vergezeld door St. Louis County Prosecutor Wesley Bell, met de media.

[ingesloten inhoud]

Bell, die recentelijk Cori Bush versloeg in de Democratische voorverkiezingen voor het 1e Congresdistrict van Missouri, sprak zijn medeleven uit en schetste de beschuldigingen tegen de betrokkenen.

De emotionele oproep van Chief Doyle benadrukte zijn frustratie en bezorgdheid voor de gemeenschap.

Hieronder volgt een gedeeltelijk transcript dat is verstrekt door RedState‘s Susie Moore:

“DOYLE: Ik heb deze persconferentie bijeengeroepen om te praten over een gebeurtenis van gisteravond. We hadden demonstranten aan de overkant van de straat bij de Andy Wurm-parkeerplaats – en ik zorg ervoor dat mijn P.O. jullie na deze persconferentie de tijden en al die dingen geeft – maar we hadden demonstranten die aan de overkant van de straat hier bij de Andy Wurm-parkeerplaats stonden.

Gedurende het grootste deel van de nacht waren ze allemaal vreedzaam. Sterker nog, we begonnen zelfs onze straten hier op South Florissant Road af te sluiten – we lieten de demonstranten onze straten blokkeren. Niet alleen lieten we de demonstranten onze straat blokkeren, we zorgden er zelfs voor dat er een auto was… aan de noordkant en aan de zuidkant zodat de demonstranten niet door voertuigen geraakt konden worden.

Enige tijd gedurende – nou ja, gedurende de nacht, schudden de demonstranten gewelddadig aan ons hek bij dit politiegebouw. Nogmaals, we hebben zelfs niet gereageerd. We bleven hier, lieten ze het hek schudden. Dat gebeurde verschillende keren gedurende de nacht, tot het punt dat ze de onderste delen van ons hek braken – ze vernielden eigendommen op de parkeerplaats van onze politieafdeling.

Op dat moment stuurde ik een arrestatieteam om een arrestatie te doen voor vernieling van eigendommen. Mijn team was daar en werd aangevallen door een aantal van de demonstranten die daar op de scène waren. Als gevolg hiervan heeft een van mijn politieagenten een ernstige hersenblessure opgelopen. Hij ligt nu in een ziekenhuis, vechtend voor zijn leven.

En ik ga een beetje afwijken van wat ik van plan was om te zeggen. Deze politieafdeling – deze politie van Ferguson – is sinds 2014 een bokschieter voor deze gemeenschap. De politieafdeling had in 2014 – we hebben die agenten hier niet eens meer. Dus, waar protesteer je tegen? Deze agenten zijn hier niet eens meer.

Alles waar de activistische gemeenschap voor gepleit heeft, wat betreft bodycams, training voor impliciete vooroordelen, training voor crisisinterventie – al deze dingen, we hebben dit allemaal gedaan. Wat protesteren we tegen? Wat is het? We hebben zelfs de uniformen in deze politieafdeling veranderd omdat mensen zeiden dat de oude uniformen mensen triggerden. Wat doen we?

Tien jaar later heb ik een agent die vecht voor zijn leven. Het is genoeg, en ik ben er klaar mee. Dit doen we hier niet in Ferguson. Onze gemeenschap staat achter ons. Onze gemeenschap heeft er genoeg van. We willen genezen – onze gemeenschap wil genezen. We willen dat mensen vreedzaam protesteren, maar we zullen je zeker niet toestaan om deze stad te vernietigen, en we zullen je niet toestaan om iets te doen tegen deze politieagenten. We zijn hier in deze stad verenigd. We zijn er klaar mee – we doen het niet meer.”

Elijah Gantt, 28, uit East St. Louis, is aangeklaagd in verband met de aanval op Officer Brown.

Gantt staat voor meerdere beschuldigingen, waaronder het aanvallen van een politieagent, verzet tegen arrestatie, zware mishandeling en schade aan eigendommen. Hij wordt vastgehouden op een borgsom van $500.000.

Officer Brown verkeert in kritieke toestand met een hersenletsel.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/ferguson-footage-shows-moment-officer-tackled-leaving-him-fighting-for-his-life-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....