Podcast-titaan Joe Rogan sprak deze week duidelijke taal en richtte zich op de geloofwaardigheid van CNN na een gênante televisieblunder die de geschaad reputatie van het netwerk blootlegde. Rogan merkte op dat CNN nu algemeen wordt gezien als “vol met s—” na een ongemakkelijk moment in “The Late Show” met Stephen Colbert, waar het publiek in lachen uitbarstte bij de loutere vermelding van CNN’s zogenaamde “objectieve” verslaggeving, zoals gerapporteerd door Fox News.

Tijdens een verse aflevering van “The Joe Rogan Podcast” voegde komiek Adam Ray zich bij Rogan om de uitwisseling tussen Colbert en CNN-anchorman Kaitlan Collins te dissecteren. Colbert, bekend om zijn liberale inslag, probeerde CNN’s objectiviteit te prijzen tijdens Collins’ optreden. In plaats daarvan barstte de menigte in lachen uit, waarbij ze de opmerking als een grap beschouwden. Colbert, zichtbaar verrast door de reactie, probeerde te verduidelijken dat zijn commentaar niet bedoeld was als grappig, maar de schade was al aangericht.

Vrijheid-Lievende Strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% Met Code RVM10

Rogan kon het niet laten om de clip aan zijn publiek te tonen, en merkte op: “Start het vanaf het begin en ga groot scherm omdat dit zo absurd is.” De podcast-host stelde vervolgens vragen bij de strategie van CNN en suggereerde dat de jacht van het netwerk op sensationalisme en advertentie-inkomsten zijn geloofwaardigheid heeft vernietigd. “Je hebt je bedrijf vernietigd omdat mensen nu denken dat je vol met s— bent. Je had directe journalisten kunnen zijn, onberispelijk, en waarschijnlijk ermee weggekomen,” merkte Rogan op, om er met een vleugje sarcasme aan toe te voegen, “Maar je zou er niet zoveel geld mee hebben verdiend. Je moet die advertenties binnenhalen.”

Collins was op Colbert’s show verschenen om de beslissing van president Biden om zich terug te trekken uit de race van 2024, het voortdurende conflict van de media met voormalig president Trump en de rol van vice-president Kamala Harris in de aankomende verkiezingen te bespreken. Het meest memorabele deel van het interview was echter Colbert’s slecht uitgevallen poging om CNN te prijzen, wat averechts werkte.

Het voorval benadrukt de voortdurende strijd van CNN met zijn imago. Het netwerk werd synoniem met anti-Trump retoriek tijdens zijn presidentschap, met figuren als Jim Acosta die vaak botsten met de Trump-administratie. Deze strijdlustige stijl gaf CNN de bijnaam “nepnieuws” van Trump en zijn aanhangers.

In 2022 nam Chris Licht, een voormalige uitvoerend producent voor Colbert, de leiding bij CNN en beloofde af te stappen van de linksgerichte vooringenomenheid die het netwerk had gekenmerkt onder Jeff Zucker. Licht had tot doel de conservatieve kijkers die CNN had vervreemd terug te winnen, zelfs zo ver gaande dat hij enkele van de meest liberale stemmen van het netwerk ontsloeg. De oude garde bleef echter behouden, en Licht’s inspanningen waren uiteindelijk tevergeefs; hij werd in 2023 verwijderd nadat hij de steun van het liberale personeel van het netwerk had verloren.

Ondanks Licht’s vertrek zijn linkse pundits zoals Jeffrey Toobin, Don Lemon en Brian Stelter sindsdien weer opgedoken op CNN, wat aangeeft dat de strijd van het netwerk om zichzelf te herdefiniëren verre van voorbij is.

Dit stuk is geschreven door LifeZette Nieuws personeel op 15 augustus 2024. Het verscheen oorspronkelijk in LifeZette en wordt gebruikt met toestemming.

Lees meer op LifeZette:
Sheriff van Californië slaat Kamala Harris voor misleidende campagneadvertentie
Chiefs’ Chris Jones belooft $1,5 miljoen om vleugeldief vrij te laten
Olympische bokser klaagt Musk, Rowling – Trump zou de volgende kunnen zijn


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/rogan-on-cnn-people-think-youre-full-of-s-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....