In het rustige dorpje Pollinkhove in Lo-Reninge zorgde een opmerkelijke gebeurtenis voor heel wat opschudding. Maar liefst 13 koeien besloten op donderdagavond om samen een verfrissende duik te nemen in een nabijgelegen beek. Helaas raakten de koeien vast in het water en konden ze niet op eigen kracht terug naar de oever komen. Gelukkig kwam de brandweer ter plaatse om de dieren te redden. Maar liefst 18 brandweerlieden werden ingezet om de koeien veilig aan land te brengen. Een indrukwekkende operatie, aldus Kristof Louagie van Brandweer Westhoek.

De reddingsactie verliep echter niet zonder obstakels. Sommige koeien hadden weinig zin om zich te laten redden en gingen op eigen houtje op avontuur in het water. Het speciale dierenredteam van de brandweer moest alles uit de kast halen om de koppige koeien terug te halen. Er werd zelfs een kleine graafmachine ingeschakeld om een talud aan de oever te creëren, zodat de koeien veilig naar boven konden worden begeleid. Het was een uitdagende klus, aangezien de dieren niet zomaar meewerkten.

Uiteindelijk slaagde de brandweer erin om alle koeien te redden, maar de operatie nam wel een groot deel van de avond in beslag. Het redden van dieren is een kerntaak van de brandweer, benadrukt Kristof Louagie. De landbouwer hoeft dan ook niet op te draaien voor de kosten van deze bijzondere reddingsactie.

Deze onverwachte gebeurtenis zorgde voor heel wat spektakel in het anders zo rustige Pollinkhove. Gelukkig kunnen we nu terugkijken op een geslaagde reddingsoperatie waarbij alle koeien veilig en wel terug op het droge zijn. Een mooi staaltje teamwork van de brandweerlieden die zich altijd inzetten voor mens én dier.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240815_96929824

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....