Nieuw vrijgegeven beelden tonen de intense achtervolging van een 19-jarige verdachte van een autodiefstal in Oost-Los Angeles afgelopen maand, die eindigde toen de agenten de verdachte schoten en hem doodschoten, nadat hij met een patrouillevoertuig had gebotst, voetgangers in gevaar had gebracht en met andere bestuurders was gecrasht.

Het incident speelde zich af op 10 juli, vlak voor 14:30 uur, toen agenten van het Los Angeles County Sheriff’s Department reageerden op meldingen van een autodiefstal in de 3800 block van Whittier Boulevard.

Vrijheidlievende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met Code RVM10

De verdachte, later geïdentificeerd als Luis Flores, werd snel gezien terwijl hij in een grijze Toyota Camry zuidwaarts reed op McDonnell Avenue.

Agenten probeerden een verkeersstop uit te voeren, en Flores stopte aanvankelijk. Echter, toen de agenten uit hun voertuig stapten, achteruit Flores, botste op hun patrouilleauto en reed snel weg, wat een achtervolging veroorzaakte.

Flores leidde de agenten naar de 710 Freeway, maar hevig verkeer dwong hem om te stoppen. Terwijl hij de orders negeerde om het voertuig te verlaten, botste Flores opnieuw tegen verschillende voertuigen van andere bestuurders voordat hij opnieuw vluchtte.

De achtervolging nam een gevaarlijke wending toen Flores door de campus van de California State University, Los Angeles reed, waar agenten hem zagen “binnen in de auto reiken.” De achtervolging ging vervolgens door het centrum van L.A., waar Flores rode lichten negeerde, door oversteekplaatsen voor voetgangers reed en meer voertuigen ramde op Arcadia Street nabij North Spring Street.

Ongeveer 20 minuten nadat de achtervolging begon, probeerde Flores het verkeer te omzeilen door op een stoep te rijden, waar hij tegen een paal botste.

Agenten sloten de Camry snel in met hun patrouillevoertuigen. Ondanks dat hij ingeklemd was, reed Flores met de auto achteruit, waardoor de banden gingen draaien en rook opstijgt.

Met zijn hand uit het raam geheven, maar met het gaspedaal nog ingedrukt terwijl de banden draaide, keek Flores achterom naar de agenten, maar de situatie escaleerde verder.

Beelden tonen hoe agenten vijf schoten door de voorruit vuren, waarmee ze Flores raken. De agenten verwijderden hem vervolgens uit het voertuig en probeerden levensreddende maatregelen.

Hij werd door personeel van de Los Angeles County Fire Department naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan zijn verwondingen en werd op 16 juli doodverklaard.

Gelukkig raakte er tijdens het incident geen andere burgers of agenten gewond.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/carjacking-suspect-police-pursuit-ends-in-fatal-shooting-of-teen-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....