Bijna drie jaar nadat acteur Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins heeft doodgeschoten op de set van Rust, reageert de regisseur van de film voor het eerst. Joel Souza raakte zelf ernstig gewond, maar maakte anderhalf jaar geleden alsnog de film af. “Ik wil niet dat mensen de film bekijken met de verwachting om die bewuste scène te zien.”

Het incident vond plaats op 21 oktober 2021 op de filmset in de Bonanza Creek Ranch in Santa Fe, New Mexico. Baldwin oefende een scène met zijn Colt 45-revolver toen hij per ongeluk Hutchins neerschoot. Souza, de schrijver en regisseur van Rust, raakte ook ernstig gewond. Baldwin werd aangeklaagd voor twee gevallen van onvrijwillige doodslag.

Na het incident weigerde Souza lange tijd om erover te praten vanwege het lopende onderzoek en proces. Maar nu, nadat de rechter het proces nietig heeft verklaard vanwege achtergehouden bewijs, doorbreekt Souza zijn stilte. In een interview met Vanity Fair vertelt hij voor het eerst wat er precies is gebeurd. Hij stond achter Hutchins toen het geweer per ongeluk afging. Souza werd geraakt en beschrijft de pijn als een trap van een paard of een klap met een knuppel. Het incident heeft hem volledig geruïneerd, zowel fysiek als mentaal.

Desondanks besloot Souza anderhalf jaar na het incident de draad weer op te pakken en de film af te maken. Hij deed dit om de cinematografie van Hutchins te behouden en voor haar familie, die een schikking trof met de producenten van de film. De film ziet er echter anders uit dan gepland, aangezien de scène waarin het incident plaatsvond volledig is verwijderd. Souza benadrukt dat hij niet wil dat mensen de film bekijken met de verwachting om die bewuste scène te zien.

Op dit moment is het nog onzeker of en wanneer de film Rust zal worden uitgebracht. De film wordt nog niet aangeboden aan distributeurs.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240816_92424329

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....