De Oekraïense president Zelensky heeft volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal in 2022 toestemming gegeven om de Nord Stream-gaspijpleidingen tussen Duitsland en Rusland op te blazen. Dit nieuws komt naar buiten ondanks de onvoorwaardelijke steun van Duitsland aan Oekraïne. Er blijkt dus veel meer aan de hand te zijn, constateert jurist en publicist Sietske Bergsma. De Russische ambassadeur in Washington beweert dat de Verenigde Staten Oekraïne de schuld proberen te geven van de aanval op Nord Stream. Financieel journalist Arno Wellens merkt op dat voormalig minister Kajsa Ollongren en voormalig premier Mark Rutte in 2022 al wisten dat Oekraïne achter de explosies zat, maar hierover hebben gelogen tegen de Tweede Kamer. Wellens noemt dit “gewoon opzettelijk liegen”. Rutte negeerde vragen van FVD-voorman Thierry Baudet over de toedracht van de aanval en deed alsof hij van niets wist. Dit gedrag is volgens Wellens “wel heel slecht voor het vertrouwen in de politiek”. Het is de vraag hoe lang Duitsland Oekraïne kan blijven steunen, aangezien het land een belangrijk deel van de eigen energie-infrastructuur heeft vernield.


Source: https://www.ninefornews.nl/ollongren-en-rutte-wisten-in-2022-al-wie-achter-opblazen-nord-stream-zat-maar-logen-daarover-tegen-de-kamer/

.


Een gedachte over “Ollongren en Rutte wisten in 2022 al wie achter opblazen Nord Stream zat, maar logen daarover tegen de Kamer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....