Het mpox-virus is gedetecteerd in het afvalwater van San Francisco, na de aanwijzing als een “gezondheidsnoodtoestand van internationale bezorgdheid” door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Vrijheid-lovende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Volgens het WastewaterSCAN Dashboard, een tool die infectieziekten binnen gemeenschappen volgt, werd mpox—voorheen bekend als aapsmallpox—gevonden in het zuidoosten van San Francisco op 26 juli, 11 augustus en 12 augustus.

Screenshot van het WastewaterSCAN Dashboard

Het is belangrijk op te merken dat de bron van deze detecties onduidelijk is, wat betekent dat niet is bevestigd of het virus van menselijke bronnen afkomstig is.

De database van San Francisco over het virus, getiteld “Mpox-gegevens en rapporten,” heeft nog geen gegevens voor augustus gepost. Echter, het registreert wel een geval van mpox in juli.

Terug in mei adviseerde de Gezondheidsdienst van San Francisco de inwoners om hun seksuele gezondheid prioriteit te geven naarmate de zomer naderde, en raadde volledige vaccinatie tegen mpox aan.

San Francisco Department of Public Health

Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/monkeypox-found-in-san-francisco-waste-water-after-who-declared-emergency-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....