Een beruchte Peruaanse gangleider, Gianfranco Torres-Navarro, die verdacht wordt van 23 moorden in zijn thuisland, is gearresteerd op woensdag in Endicott, New York, door de Amerikaanse immigratieautoriteiten.

Torres-Navarro, die de criminele organisatie bekend als “Los Killers” leidt, is in Peru gezocht voor 23 moorden, volgens de Amerikaanse Immigratie- en Douanehandhaving (ICE).

Vrijheid-Liefhebbende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

ICE maakte op donderdag bekend dat Torres-Navarro, 38, werd gearresteerd ongeveer 145 mijl ten noordwesten van New York City en momenteel wordt vastgehouden in een federale detentiecentrum nabij Buffalo, in afwachting van een immigratiehoorzaam.

Torres-Navarro is illegaal de VS binnengekomen op 16 mei via de grens tussen Texas en Mexico, waar hij werd gearresteerd en een kennisgeving kreeg om te verschijnen voor immigratieprocedures.

Het was echter pas op 8 juli, toen ICE informatie ontving over zijn criminele achtergrond in Peru, dat zij overgingen tot zijn arrestatie.

“Gianfranco Torres-Navarro vormt een aanzienlijke bedreiging voor onze gemeenschappen, en we zullen New York niet toestaan een veilige haven te zijn voor gevaarlijke niet-burgers,” verklaarde Thomas Brophy, directeur van de handhaving van verwijderingsoperaties voor het ICE-kantoor in Buffalo.

Along with Torres-Navarro, ICE arresteerde ook zijn vriendin, Mishelle Sol Ivanna Ortíz Ubillús, die door Peruaanse autoriteiten wordt beschreven als zijn rechterhand. Ze wordt vastgehouden in een verwerkingscentrum in Pennsylvania. Het Peruaanse rechtssysteem had op 3 juli een internationale aanhoudingseis uitgevaardigd voor de aanhouding van zowel Torres-Navarro als Ortiz-Ubillús.

Torres-Navarro wordt beschouwd als de leider van “Los Killers de Ventanilla y Callao,” een criminele organisatie die berucht is vanwege het gebruik van geweld om rivalen te elimineren en bouwbedrijven af te persen.

Hij zou Peru zijn ontvlucht na betrokken te zijn geweest bij de moord op de gepensioneerde politieagent Cesar Quegua Herrera in maart in een restaurant in San Miguel.

Peruaanse autoriteiten meldden dat zes leden van “Los Killers,” opgericht in 2022 nabij de belangrijkste haven van Peru, in juni zijn gearresteerd tijdens een reeks invallen.

Ze worden beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder moord, huurmoord en afpersing. Voordat hij “Los Killers” leidde, zou Torres-Navarro betrokken zijn geweest bij een andere criminele groep, Los Malditos de Angamos.

Bekend onder het alias “Gianfranco 23,” een verwijzing naar het aantal van zijn vermeende slachtoffers, is Torres-Navarro een belangrijke figuur in de criminele onderwereld van Peru.

Zijn vriendin, Ortiz Ubillús, speelde niet alleen een prominente rol in de gang, maar pronkte ook met hun extravagante levensstijl op TikTok, waarbij ze designer kleding, luxe vakanties en bezoeken aan schietbanen tentoonstelde.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/ice-buffalo-arrests-los-killers-gang-leader-wanted-for-23-murders-in-peru/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....