Volgens een recent rapport speelde de voormalige voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, een cruciale rol in het overtuigen van Joe Biden om zich terug te trekken uit zijn herverkiezingscampagne voor 2024. Pelosi, bekend om haar politieke inzicht en invloed binnen de Democratische Partij, zou Biden een ernstige waarschuwing hebben gegeven, waarbij ze dreigde hem publiekelijk te bekritiseren als hij de groeiende zorgen over zijn vermogen om effectief campagne te voeren bleef negeren.

Vrijheid-Lievende Strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% met de code RVM10

De druk zou vorige maand zijn toegenomen terwijl Biden, 81, herstelde van COVID-19 in zijn strandhuis in Delaware. Het bericht van Pelosi was duidelijk: als Biden zich niet terugtrok, zou ze publiekelijk haar twijfels uiten over zijn kansen om voormalig president Donald Trump in een heruitgave te verslaan, en ze was bereid schadelijke peildataan te publiceren ter ondersteuning van haar beweringen, volgens vier bronnen dicht bij de situatie, zoals gerapporteerd door de Daily Mail.

[embedded content]

Pelosi’s ultimatum leek het gewenste effect te hebben, leidend tot wat ingewijden beschrijven als een “kom tot Jezus”-moment voor Biden. Dit resulteerde uiteindelijk in de opstelling van zijn brief waarin hij zijn beslissing aankondigde om de race te verlaten, die op 21 juli openbaar werd gemaakt.

In zijn eerste televisie-interview na zijn aftreden en het steunen van Kamala Harris als zijn opvolger, erkende Biden dat druk vanuit zijn eigen partij invloed had op zijn besluit. “Een aantal van mijn Democratische collega’s in het Huis en de Senaat dacht dat ik hen zou schaden in de races,” vertelde Biden aan CBS News, waarbij hij specifiek de betrokkenheid van Pelosi noemde. Hij voegde eraan toe dat het blijven in de race een constante afleiding zou zijn geworden, gericht op de opmerkingen van Pelosi, wat afbreuk zou doen aan de focus van de campagne.

Pelosi, 84, bevestigde dat ze inderdaad met Biden had gesproken en dat ze de zorgen had ontvangen van Democratische leden die zich zorgen maakten over hun vooruitzichten voor de verkiezingen van 2024 als hij in de race bleef.

[embedded content]

Anita Dunn, een voormalige senior adviseur van Biden die nu werkt voor de campagne van Harris, spaarde de woorden niet toen ze de actie van Biden’s ontslag rechtstreeks aan de acties van Pelosi toeschreef. Dunn bekritiseerde ook de Democratische Partij omdat ze de kiezers die Biden in de voorverkiezingen hadden gesteund aan de kant zetten, en noemde de zet “een zeer donor-gedreven ding.”

Politico Screenshot

Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/report-nancy-pelosis-come-to-jesus-ultimatum-to-biden-before-he-quit-race-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....