Volgens een recent rapport speelde voormalig voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, een cruciale rol in het aandringen op het terugtrekken van Joe Biden uit zijn herverkiezingscampagne voor 2024. Pelosi, bekend om haar politieke inzicht en invloed binnen de Democratische Partij, zou Biden een dringende waarschuwing hebben gegeven, dreigend hem publiekelijk te bekritiseren als hij bleef negeren dat er groeiende bezorgdheid bestond over zijn vermogen om effectief campagne te voeren.

Vrijheidslievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

De druk nam naar verluidt vorige maand toe terwijl Biden, 81, herstelde van COVID-19 in zijn huis aan het strand in Delaware. Pelosi’s boodschap was duidelijk: als Biden zich niet terugtrok, zou ze publiekelijk haar twijfels uiten over zijn kansen om voormalig president Donald Trump in een herkansing te verslaan, en ze was bereid om schadelijke peilingen vrij te geven ter ondersteuning van haar beweringen, volgens vier bronnen dicht bij de situatie, zoals gerapporteerd door de Daily Mail.

[embedded content]

Pelosi’s ultimatum leek het gewenste effect te hebben, wat leidde tot wat ingewijden beschreven als een “kom-tot-jezelf-moment” voor Biden. Dit resulteerde uiteindelijk in het opstellen van zijn brief waarin hij zijn besluit om uit de race te stappen aankondigde, die op 21 juli openbaar werd gemaakt.

In zijn eerste televisie-interview na zijn aftreden en de endorsing van Kamala Harris als zijn opvolger, erkende Biden dat druk vanuit zijn eigen partij invloed had op zijn beslissing. “Een aantal van mijn Democratische collega’s in het Huis en de Senaat dachten dat ik hen zou schaden in de verkiezingen,” vertelde Biden aan CBS News, waarbij hij specifiek Pelosi’s betrokkenheid noemde. Hij voegde toe dat blijven in de race zou zijn uitgedraaid op een constante afleiding rond Pelosi’s opmerkingen, wat de focus van de campagne zou ondermijnen.

Pelosi, 84, bevestigde dat ze inderdaad met Biden had gesproken en dat ze de zorgen had ontvangen van Democraten die zich zorgen maakten over hun kansen bij de verkiezingen van 2024 als hij in de race bleef.

[embedded content]

Anita Dunn, een voormalige senior adviseur van Biden die nu aan de campagne van Harris werkt, hield geen doekjes om haar woorden toen zij de uitzetting van Biden direct toeschreef aan de acties van Pelosi. Dunn bekritiseerde ook de Democratische Partij omdat ze de kiezers die Biden in de voorverkiezingen hadden gesteund, aan de kant hadden geschoven, en noemde de zet “een zeer door donoren gedreven zaak.”

Politico Screenshot

Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/report-nancy-pelosis-come-to-jesus-ultimatum-to-biden-before-he-quit-race-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....