Washington Post-columnist Taylor Lorenz heeft haar standpunt over een controversieel Instagram-bericht dat vorige week viraal ging, omgedraaid. Lorenz beweerde aanvankelijk dat haar bericht, waarin Joe Biden een “oorlogscrimineel” werd genoemd, bewerkt was. Echter, ze heeft sindsdien toegegeven dat het bericht authentiek was, maar volhardde dat het bedoeld was als een grap.

Fox News Screenshot

De controverse begon toen New York Post-reporteur Jon Levine een screenshot deelde van Lorenz’s Instagram-verhaal. De afbeelding toonde Lorenz die een selfie nam met Biden op de achtergrond, vergezeld van het onderschrift “oorlogscrimineel” en een fronsende emoji. Het bericht trok al snel de aandacht en veroorzaakte verontwaardiging op sociale media.

Vrijheid-Lievende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Lorenz reageerde op de claims van Levine op X (voorheen Twitter), en wees ze van de hand met de opmerking: “Jullie mensen vallen voor elke domme bewerking die iemand maakt.” Ondanks deze eerste ontkenning erkende Lorenz later de authenticiteit van het bericht, maar verdedigde het als een “overduidelijk meme” en beweerde dat ze nooit had ontkend dat het echt was.

Er was online gespeculeerd dat Lorenz’s bericht een verwijzing kon zijn naar muzikant Lucy Dacus, die vorig jaar in een apart social media-bericht vergelijkbare taal had gebruikt om voormalig president Obama te beschrijven.

Billboard Screenshot

Fox News Digital heeft bevestigd dat het Instagram-verhaal werd gedeeld met de functie “dichte vrienden”, zoals aangegeven door het groene sterpictogram. Dit betekent dat het bericht niet openbaar zichtbaar was en alleen toegankelijk kon zijn voor een selecte groep van Lorenz’s Instagram-volgers. NPR meldde dat “vier mensen met directe kennis” van het bericht de authenticiteit ervan bevestigden.

In reactie op het verslag van NPR merkte Lorenz op: “Slechts ongeveer 7 mensen zagen het daadwerkelijke dichte vrienden bericht (ik heb heel weinig mensen op CF) en bijna allemaal zijn mijn normie niet-media vrienden. Dus [ik weet niet] waar deze gast het over heeft [eerlijk gezegd].”

The Washington Post heeft nog geen verdere opmerkingen over de zaak gemaakt, ondanks het feit dat ze eerder erkenden op de hoogte te zijn van het bericht. De woordvoerder van de krant vertelde Fox News Digital: “We zijn op de hoogte van het vermeende social media-bericht en onderzoeken het.”

De controverse rond Lorenz’s bericht vindt plaats in de context van verhoogde kritiek op Joe Biden van de extreemlinkse over zijn omgang met het voortdurende conflict tussen Israël en Hamas. Sommige critici, waaronder Lorenz, hebben Biden “Genocide Joe” genoemd vanwege zijn voortdurende steun voor militaire hulp aan Israël na de terroristische aanval op 7 oktober. Lorenz, bekend om haar uitgesproken standpunten over het conflict, is een felle criticus van het Israëlische beleid.

The Washington Free Beacon Screenshot

Lorenz heeft een geschiedenis van het veroorzaken van debatten door haar sociale media-activiteit en rapportagemethoden, wat een extra laag complexiteit toevoegt aan haar laatste controverse.

Fox News Screenshot

Bekijk de nieuwste video op foxnews.com


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/wapos-taylor-lorenz-changers-her-biden-war-criminal-story-being-investigated-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....