Een plaatsvervanger van het Paulding County heeft tragisch genoeg zijn leven verloren na een schietincident op zaterdagavond, bevestigden de autoriteiten.

De plaatsvervanger is geïdentificeerd als de 30-jarige Brandon Cunningham door Sheriff Gary Gulledge tijdens een persconferentie.

Het incident vond plaats in de Harmony Creek-wijk, gelegen op de kruising van Virgie Ballentine Drive en Bill Carruth Parkway.

De niet-geïdentificeerde verdachte, die zich binnen een woning had barricadeerd, werd dood aangetroffen aan wat vermoedelijk een zelftoegebracht schotwond is.

De reeks gebeurtenissen begon toen agenten werden uitgezonden naar een huishoudelijk geschil rond 18.00 uur. Bij aankomst op de plek van het gebeuren werden de agenten onmiddellijk begroet met vuurwapenschoten toen ze hun patrouillevoertuig verlieten.

[embedded content]

Het is momenteel onduidelijk of de agenten de kans hebben gehad om terug te schieten voordat een van hen door de kogel van de verdachte werd geraakt.

De vrouw die betrokken was bij het huishoudelijk geschil raakte ook gewond. Aanvankelijk mocht ze het huis verlaten, maar later keerde ze terug om de agenten te informeren dat ze was beschoten. Ze werd vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd en verkeert nu in stabiele toestand op de Intensive Care (IC).

Plaatsvervanger Cunningham, die sinds 2020 bij het Paulding County Sheriff’s Office had gediend, laat twee kinderen achter.

Majoor Ashley Henson van het Paulding County Sheriff’s Office verklaarde dat dit de eerste keer is dat de afdeling het verlies van een officier in de uitoefening van zijn plicht meemaakt.

Het Paulding County Sheriff’s Office deelde het volgende op hun Facebook-pagina:

“Vanavond is een van de moeilijkste in de geschiedenis van het Paulding County Sheriff’s Office. Met veel verdriet en rouw, rouwen we om het verlies van plaatsvervanger Brandon Cunningham die vanavond eerder in de uitoefening van zijn plicht werd gedood. Meer informatie zal in de komende dagen worden vrijgegeven. Houd alsjeblieft onze Sheriff’s Office-familie en de gemeenschap in uw gebeden.”

Paulding County Sheriff’s Office

Als reactie op het schietincident werden woningen in de directe omgeving om veiligheidsredenen geëvacueerd.

Er was een aanzienlijke aanwezigheid van de wetshandhaving, waaronder agenten van de politie van Cobb County, het Cobb County Sheriff’s Office, het Floyd County Sheriff’s Office, het Fulton County Sheriff’s Office, de politie van Hiram, de politie van Dallas en de politie van Powder Springs.

Bewoners werd geadviseerd de omgeving te vermijden terwijl talrijke agenten ter plaatse arriveerden, waaronder die van Cobb County.

Het Georgia Bureau of Investigation (GBI) is ingeschakeld om een onderzoek naar het schietincident te voeren.

Het incident blijft onder onderzoek terwijl de autoriteiten werken aan het samenstellen van de details rondom dit tragische voorval.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/deputy-killed-woman-shot-suspect-dead-during-domestic-dispute-call-in-georgia-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....