In het populaire Wakasa Bay in Centraal-Japan, waar badgasten voorheen volop genoten van het water, heerst nu grote onrust. Drie jaar geleden begonnen dolfijnen de baai namelijk aan te vallen, wat heeft geleid tot een verandering in de sfeer. Volgens experts is er sprake van “de aanval van een enkele, eenzame en geile dolfijn”. Het aantal gewonde strandgangers als gevolg van deze aanvallen staat sinds 2022 op minstens 47. De meeste slachtoffers hebben kleine bijtwonden aan hun handen, maar sommigen moesten zelfs naar het ziekenhuis voor breuken en hechtingen.

De aanvallen begonnen in 2022 voornamelijk rond de stranden van Echizen, maar hebben zich het jaar daarop verplaatst naar Mihama, zo’n vijftig kilometer verderop. Een man die het slachtoffer werd van een aanval vertelde zijn verhaal aan de lokale krant ‘The Mainichi’: “Ik werd gebeten in mijn arm door een dolfijn terwijl ik aan het zwemmen was. Het dier probeerde me te bestijgen en duwde me onder water.” Sinds 21 juli van dit jaar zijn er al zestien nieuwe slachtoffers gevallen, waarvan twee tien hechtingen nodig hadden.

De reden waarom de dolfijnen zo agressief zijn, blijft een raadsel. Volgens de woordvoerder van Mihama, Hiromu Nohara, moeten we het aan de dolfijnen zelf vragen. Echter, directeur Ryoichi Matsubara van het Echizen Matsushima Aquarium in Fukui heeft een betere verklaring. Hij heeft beelden van verschillende aanvallen vergeleken en concludeert dat het mogelijk om dezelfde dolfijn gaat. “De dolfijn wil duidelijk paren, wat overeenkomt met de verhalen van de slachtoffers”, zegt hij tegen ‘The New York Times’. “Ze vertelden hoe het dier zijn genitaliën tegen hen aanduwde.”

Deze uitspraak wordt bevestigd door Putu Mustika van de James Cook University in Australië. “Dolfijnen kunnen per ongeluk mensen pijn doen als ze willen paren. Het zijn sterke dieren en kunnen tijdens het paren erg wild zijn. Het is mogelijk dat het in dit geval om een eenzame, geile dolfijn gaat.” Mustika houdt echter ook de mogelijkheid open dat de aanvallen worden uitgevoerd door een natuurlijk agressief dier, waarvan de agressie kan toenemen als mensen proberen om hem of haar aan te raken.

Kortom, de aanvallen van dolfijnen in Wakasa Bay hebben gezorgd voor grote onrust onder de badgasten. Het mysterie rondom de agressie van de dolfijnen blijft bestaan, maar experts wijzen naar een enkele, eenzame en geile dolfijn als mogelijke dader. De situatie blijft spannend en zorgwekkend voor de bezoekers van de baai.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240818_94679968

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....