Twintig deelnemers en een monitor van een Kazou-kamp in het Spaanse Platja d’Aro zijn ziek geworden. Ze hebben een ontsteking van het maag-darmstelsel opgelopen. Dat is zondagavond vernomen van een woordvoerster van Kazou.

Het is een zorgwekkende situatie voor de deelnemers en de monitor van het Kazou-kamp in Spanje. Twintig mensen zijn getroffen door een ontsteking van het maag-darmstelsel, wat voor veel ongemak en ziekteverschijnselen zorgt. De exacte oorzaak van de infectie is nog niet bekend, maar er wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

De zieken zijn naar de dokter geweest en hebben medicatie gekregen, maar ze moeten nog steeds rusten en voldoende water drinken. Ze zijn afgezonderd van de andere deelnemers om verdere verspreiding van de infectie te voorkomen.

Het is niet de eerste keer dat deelnemers van dit kamp in Spanje ziek worden. Eerder deze week werden al deelnemers van een Limburgse groep ziek en moest een tiener zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook zijn er eerder dit jaar al jongeren ziek geworden op de terugweg van Spanje.

Kazou verzekert dat de kampplaats voldoet aan de hygiënenormen en dat er extra maatregelen zijn genomen na eerdere besmettingen. De jeugddienst van de Christelijke mutualiteit houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Het is een zorgwekkende situatie, maar hopelijk herstellen de zieken snel en kunnen de andere deelnemers van het kamp zonder problemen genieten van hun verblijf in Spanje.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240818_96137915

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....