Een tragisch incident heeft zich voorgedaan in het recreatiedomein Blaarmeersen in Gent. Een 19-jarige jongen uit Brussel is dinsdagavond uit het water van de vijver gehaald en is helaas zondag overleden aan zijn verwondingen. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft dit trieste nieuws bevestigd. Sinds de fatale zwempartij werd de jongen in een kunstmatige coma gehouden, maar helaas mocht dit niet baten.

Het drama vond plaats toen een groepje jongeren uit Brussel besloot om na 19 uur van de strandzone naar de overkant van de vijver te zwemmen. Op dat moment waren er geen redders meer aanwezig en zwemmen was verboden. Om nog onbekende redenen raakte één van de jongeren in de problemen in het water. Gelukkig was er een getuige die snel handelde, het water in dook en de jongen uit de vijver wist te halen. Hij begon onmiddellijk met reanimeren in afwachting van de hulpdiensten, die de jongen naar het ziekenhuis brachten.

Helaas heeft de jongen het niet overleefd en zijn zijn verwondingen hem fataal geworden. Dit tragische incident herinnert ons aan de gevaren van zwemmen zonder toezicht en buiten de aangegeven tijden. Laten we samen stilstaan bij dit verlies en ervoor zorgen dat we altijd de nodige voorzorgsmaatregelen nemen bij het genieten van wateractiviteiten.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240818_96774709

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....