Deel deze informatie met iedereen die je kent op je sociale netwerk en help ons!

Volgens The Telegraph hebben ongeveer 14.000 Britten een schadevergoeding gevraagd omdat ze beweren invalide te zijn geworden door de COVID-19-vaccins.

Slechts 175 van hen, minder dan 2 procent, hebben tot nu toe een eenmalig bedrag van 120.000 pond (140.000 euro) ontvangen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

Uit de gegevens blijkt dat de mensen die een schadevergoeding hebben gekregen, een beroerte, hartaanval, gevaarlijke bloedproppen of verlamming hebben gekregen.

Van deze 175 mensen kreeg 97 procent het AstraZeneca-vaccin en de overige 3 procent kreeg Pfizer of Moderna.

In maart 2021 hebben verschillende Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Italië, het gebruik van het AstraZeneca-vaccin tijdelijk stopgezet vanwege meldingen van bloedstolsels. Desondanks bleef de Britse overheid het vaccin aanbevelen.

Veel verzoeken om schadevergoeding werden afgewezen omdat de overheid geen concreet bewijs zag dat de gezondheidsproblemen het gevolg waren van de vaccins. Mensen moesten minstens 60 procent invalide zijn om in aanmerking te komen voor vergoeding volgens de regels van het Vaccine Damage Payment Scheme (VDPS).

Volgens een woordvoerder van AstraZeneca wegen de voordelen van vaccinatie op tegen de zeer zeldzame potentiële bijwerkingen. Hij betuigde medeleven aan degenen die gezondheidsproblemen hebben gemeld.

In mei heeft AstraZeneca zijn coronavaccin van de markt gehaald nadat het officieel had erkend dat het bloedstolsels kan veroorzaken.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je social media!

+

Meld je aan voor onze gratis PUSH-meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram-kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?


Source: https://www.ninefornews.nl/14-000-britten-zeggen-invalide-te-zijn-geraakt-door-de-prik-maar-volgens-de-overheid-zijn-ze-niet-invalide-genoeg/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....