Normaal gesproken is de vakantieperiode geweldig voor veel mensen. Je gaat immers heerlijk ontspannen. Op reis. Met het gezin. Helaas is de zomervakantie voor tenminste twee gezinnen momenteel veranderd in een ware nachtmerrie. Een Nederlandse vrouw op Samos (Griekenland) wordt namelijk vermist, en een andere Nederlandse vrouw in het Kroatische Vrsar is nu ook zoek.
Om te beginnen met de 65-jarige vrouw die vermist wordt op Samos, het bekende Griekse eiland. De autoriteiten doen er alles aan om haar te vinden en worden daar zelfs in bijgestaan door Néderlandse teams, die vanmorgen zijn aangekomen op het eiland. Dat is goed nieuws.
Helaas is dat ook meteen het enige goede nieuws. De dochter van de vrouw, die met haar op vakantie is/was, zegt namelijk dat haar moeder al sinds donderdagochtend vermist is. Heel donderdag, heel vrijdag, heel zaterdag, heel zonder, en nu een deel van de maandag. Dan hebben we het dus over 4,5 dagen. Dat zijn er nogal wat.

Nachtzuster: ‘Moeder vermist in Kroatië’

Vreselijk, maar het verhaal wordt nog erger. Want tegelijkertijd maakt de bekende Twitteraarster DeNachtzuster(s) bekend dat haar moeder óók vermist is. Zij zitten met elkaar in Vrsar, in Kroatië. Helaas is ook dat avontuur uitgemond in een vreselijke nachtmerrie.

25/8/24 – we zijn voorlopig offline. Moeder is vermist in #Croatia #Vrsar. Nu kijken of dat we een hondenteam kunnen organiseren. Valt niet mee gezien alle teams vandaag zouden afreizen naar #Samos #Griekenland ivm een andere vermissing. @reddingshonden 🙏😢

Gisteren wilde ze al een hondenteam regelen, maar dat bleek extra lastig omdat de teams juist zouden afreizen naar Griekenland, om de vermiste vrouw daar te zoeken. Dat maakt het dus extra lastig.

Omdat ze niets van haar hoorden zijn de dochter en haar gezin zelf op zoek gegaan. “Nog altijd geen spoor van moeder,” liet De Nachtzuster weten op X. “Hoop maakt plaats voor wanhoop, we blijven zoeken want loslaten is niet te doen. Iedereen bedankt voor het medeleven. Rijden nu alle ziekenhuizen en mortuariums in de regio af. Als er nieuws is laten we dit weten.”

“Geholpen door de lokale bevolking, aangestuurd door de politie, hebben we de hele nacht te vergeefs gezocht. We houden inmiddels rekening met het ergste. We zitten er inmiddels aardig door heen,” stelde ze daarop vanmorgen.

Dat valt natuurlijk heel goed te begrijpen. Je moet er niet aan denken dat een gezinslid vermist raakt – en dan ook nog eens in een vreemd land. Laten we in vredesnaam hopen en bidden dat de Nederlandse dames in kwestie gevonden worden – al was het maar zodat hun gezin dit verlies op een goede manier kan verwerken.

Want de kans dat de vrouw op Samos (bijna vijf dagen vermist) nog in leven is, is natuurlijk niet zo groot. Toch wil je dan natuurlijk haar wél op een goede manier begraven en afscheid van haar nemen. Zo’n vermissing is echt het ergste, ook al omdat je nooit écht zeker kunt zijn van je zaak. Je zult nooit écht weten wat er met die persoon gebeurd is.

Hoe dan ook, in een andere tweet laat De Nachtzuster weten dat haar moeder serieuze gezondheidsklachten heeft. “Om deze rede(n) was ze met ons op vakantie en woonde ze in een huis in onze tuin,” gaat ze verder. “Tijdens het vertrek/inpakken is ze een rondje gaan wandelen. Dit deed ze elke dag, maar dit maal keerde ze niet terug.”

Replying to @MichaelvdGalien

Serieuze gezondheidsproblemen, om deze rede was ze met ons op vakantie en woonde ze in een huis in onze tuin. Tijdens het vertrek/inpakken is ze een rondje gaan wandelen. Dit deed ze elke dag maar dit maal keerde ze niet terug. Straks afspraak met de nl ambassade


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/buitenland/schokkend-nederlandse-vrouwen-vermist-op-samos-en-in-kroatie-houden-rekening-met-het-ergste

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....