Help ons om dit artikel te delen op je sociale media met iedereen die je kent!

Op 7 oktober vorig jaar voerde Hamas een ‘verrassingsaanval’ uit op Israël, waarmee een bloedige oorlog begon die tot op de dag van vandaag voortduurt. Wat maar weinig mensen weten, is dat Israël Hamas tot vorig jaar rechtstreeks financierde.

De Israëlische premier Netanyahu vergeleek de aanval op Israël met Pearl Harbor en de Holocaust. Hij noemde de Hamas-strijders bloeddorstige terroristen, beesten, genocidale barbaren en nazi’s.

Het zal voor velen een verrassing zijn dat Israël, dat Hamas als een terreurorganisatie heeft bestempeld, koffers met honderden miljoenen aan contant geld naar deze ‘genocidale barbaren’ stuurt.

Volgens een gelekt diplomatiek document gepubliceerd door Wikileaks, zei de Israëlische defensie-inlichtingenchef Amos Yadlin in 2007 expliciet dat “Israël blij zou zijn als Hamas de controle over Gaza overneemt, omdat het Israëlische leger Gaza dan als een vijandige staat kan behandelen.”

Israël steunde Hamas al sinds de jaren tachtig, met als doel om de organisatie machtiger te maken dan de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Israël financierde moskeeën en scholen om de islamitische instituties te versterken, waar Hamas-militanten ooit naartoe gingen.

In 2012 begon Qatar elke maand koffers vol geld naar Hamas te sturen, met de uitdrukkelijke toestemming van Israël. Dit bedroeg meer dan een miljard dollar.

Netanyahu zei in 2019 dat iedereen die tegen een Palestijnse staat is, geld naar Gaza zou moeten sturen. Door Hamas in Gaza te houden en de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever, voorkom je de oprichting van een Palestijnse staat, aldus Haaretz.

Nu voert Israël oorlog tegen een monster dat het zelf heeft gecreëerd.

Over de auteur: Robin de Boer is een economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Bron: NineForNews.nl


Source: https://www.ninefornews.nl/waarom-stuurt-israel-koffers-met-honderden-miljoenen-naar-de-bloeddorstige-barbaren-van-hamas/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....