De grote computerstoring in Nederland, die woensdag plaatsvond, had een verrassende oorzaak: een fout in de softwarecode. Dit werd bevestigd door de Nederlandse minister van Defensie, Ruben Brekelmans. Gelukkig zijn er geen aanwijzingen dat kwaadwillenden betrokken waren bij deze storing.

De storing trof verschillende belangrijke instanties, waaronder de luchthaven van Eindhoven, de Kustwacht, de Koninklijke Marechaussee, het alarmerings- en communicatiesysteem van de hulpdiensten, de Tweede Kamer en Defensie. Dit zorgde voor veel overlast en verstoringen in het dagelijks leven van mensen.

Brekelmans betreurt de situatie en benadrukt het belang van veerkrachtige IT-systemen. Er wordt momenteel hard gewerkt om de systemen weer volledig operationeel te krijgen. Defensie zal de storing evalueren en maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

Deze gebeurtenis laat eens te meer zien hoe kwetsbaar we zijn voor technische storingen en benadrukt het belang van een goed beveiligd en veerkrachtig IT-netwerk. Hopelijk kunnen we in de toekomst dergelijke storingen voorkomen en de impact ervan minimaliseren.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240828_97455973

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....