Oud-minister Hugo de Jonge wordt voorgedragen als waarnemend commissaris van de Koning in Zeeland. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken Judith Uitermark bekendgemaakt. De Jonge reageert enthousiast en zegt met hart en ziel aan de slag te gaan voor Zeeland en de Zeeuwen.

De benoeming van De Jonge roept echter ook veel kritiek op. Er wordt gewezen op de schade die hij heeft berokkend tijdens het coronaschandaal en zijn beleid dat de woningmarkt heeft vernietigd. Daarnaast wordt opgemerkt dat hij telkens opduikt in andere hooggeplaatste posities, nadat hij chaos achterlaat.

Er is ook verbazing over het feit dat incompetentie beloond wordt en dat iemand die als coronaminister fouten heeft gemaakt, nu commissaris van de Koning kan worden. Dit leidt tot de vraag: wat voor land zijn we eigenlijk?

Al met al zijn er veel kritische geluiden te horen over de voordracht van Hugo de Jonge. De benoeming roept vragen op over integriteit en competentie. Het is afwachten hoe deze nieuwe functie voor De Jonge zal uitpakken en welke gevolgen dit zal hebben voor Zeeland.


Source: https://www.ninefornews.nl/hugo-de-jonge-duikt-weer-op-een-andere-hooggeplaatste-positie-op-en-mag-nu-zeeland-kapotmaken/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....