Foto: Pexels/Karolina Kaboompics

In de zomer van 2021 werden zonnebrandproducten van Neutrogena en Aveeno, geproduceerd door farmareus Johnson & Johnson, ‘vrijwillig’ teruggeroepen. Dit gebeurde vanwege de aanwezigheid van benzeen, een kankerverwekkende stof. Benzeen kan op de lange termijn leiden tot leukemie, de meest voorkomende vorm van kanker die veroorzaakt wordt door deze stof.

Het is opvallend dat Johnson & Johnson deze gevaarlijke stof toevoegt aan zonnebrandcrèmes. De farmaceut boekte vorig jaar een omzet van meer dan 85 miljard dollar, waarvan bijna 55 miljard afkomstig was uit geneesmiddelen, waaronder het medicijn Imbruvica (ibrutinib). Ironisch genoeg wordt ibrutinib gebruikt bij de behandeling van leukemie, dezelfde vorm van kanker die veroorzaakt kan worden door benzeen.

Het is duidelijk dat het toevoegen van kankerverwekkende stoffen aan zonnebrandcrèmes geen complottheorie is. Ondertussen blijft Johnson & Johnson flinke winsten maken. Naast de zonnebrandcrèmes staat het bedrijf ook bekend vanwege het coronavaccin van Janssen en het talkpoeder met asbest.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van dit soort praktijken en bewust te zijn van de producten die we gebruiken. Zo kunnen we onze gezondheid beschermen en zorgen voor veilige alternatieven.

Bron: NineForNews.nl


Source: https://www.ninefornews.nl/dit-bedrijf-voegt-kankerverwekkende-stof-toe-aan-zonnebrandcreme-en-maakt-ook-het-medicijn-om-kanker-te-behandelen/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....