Een tragisch voorval heeft zich woensdagmiddag voorgedaan in het noordoosten van D.C., wat leidde tot de dood van een toegewijde medewerker van de Metropolitan Police Department, Wayne David. De agent verloor zijn leven in een verwoestend ongeval terwijl hij een door een verdachte achtergelaten vuurwapen oppakte, dat onverwacht afging, zoals gerapporteerd door WTOP.

Wayne David werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed helaas niet. Het voorval vond plaats rond 17.40 uur in de Kenilworth-buurt nabij DC-295 en Eastern Avenue.

Volgens Executive Assistant Chief Jeffery Carroll was David bezig een vuurwapen op te halen dat een verdachte tijdens een achtervolging in een regenput had gegooid. Het wapen ging af toen David ernaar reikte, wat de agent fataal verwondde. Carroll sprak zijn diepe verdriet uit over de tragedie en zei: “Dit is een zeer tragische omstandigheid. Ons hart gaat uit naar de agenten van de Metropolitan Police Department die hier, dag in, dag uit, hun leven op het spel zetten.”

Vrijheid-lievende Strandkleding door Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

De D.C. Police Union onthulde in een post op X dat David specifiek in het hoofd werd beschoten terwijl hij het wapen oppakte, en zei: “We zijn allemaal verwoest door dit ongelooflijke verlies.”

De reeks gebeurtenissen begon toen leden van de Violent Crime Suppression Division een verdachte voertuig observeerden in de 4500 block van Quarles Street NE. Toen ze het voertuig naderden, stapte een man uit en vluchtte heengestuurd naar DC-295 zuidwaarts en gooide een wapen in een regenput. De verdachte sprong vervolgens op een motorfiets en wist te ontkomen. De verdachte werd omschreven als iemand met lange dreads en werd voor het laatst gezien in een wit shirt en lichtblauwe shorts.

Wayne David laat een zoon en een dochter achter, een hartverscheurende verlies voor zijn gezin en de gemeenschap. Carroll eerde David met de woorden: “Wayne is vanavond een waarheld voor het District of Columbia. Vandaag heeft hij zijn leven gegeven om de bezoekers en de inwoners hier in het District of Columbia te dienen, en we zullen dat nooit vergeten. Dit wordt beschouwd als een dood in de uitoefening van zijn functie.”

Police Chief Pamela Smith voegde eraan toe: “Onderzoeker David was het voorbeeld van een geweldige agent. Hij was een toegewijde en zeer gerespecteerde medewerker van het departement, en dit is een enorme verlies voor ons allemaal.”

Ter ere van Wayne David’s dienst en opoffering zal de vlag bij het John A. Wilson-gebouw halfstok hangen.

[ingebedde inhoud]

David was 25 jaar lid van het departement.

Burgemeester Bowser heeft de volgende verklaring afgelegd: “Vanavond heeft een geliefde agent zijn leven verloren in de uitoefening van zijn plicht. Onderzoeker Wayne David heeft 25 jaar gediend in de Metropolitan Police Department. Een inwoner van D.C. en een mentor voor veel agenten, hij hielp honderden wapens van onze straten te halen, en een paar jaar geleden ontving hij de MPD Ribbon of Valor. Naast een agent was hij een goed man – en een geweldige vader – die door veel mensen werd geliefd en bewonderd. De impact van wapens op onze gemeenschap is onverdraaglijk. Het is moeilijk te accepteren dat een man die naar zijn werk kwam om onze stad te beschermen, niet meer naar huis zal terugkeren. Vanavond bid ik voor het gezin en de geliefden van Onderzoeker David en ik bid voor de agenten die zichzelf elke dag in gevaar brengen om D.C. te beschermen.”


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/dc-police-officer-dies-after-suspects-gun-discharges-in-fatal-accident/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....