Kamala Harris, in haar eerste televisie-interview sinds ze de Democratische nominatie heeft gekregen, heeft controverse veroorzaakt met haar candid bekentenis dat hoewel haar “waarden niet zijn veranderd,” haar beleidsstandpunten dat zeker wel zijn.

New York Post Screenshot

Het interview, afgenomen door CNN’s Dana Bash, komt te midden van toenemende scrutinie over Harris’s recente verschuiving naar meer centrale beleidsposities over belangrijke kwesties zoals immigratie, gezondheidszorg en energie, vooral nu de verkiezingen van 5 november naderen.

Tijdens het gesprek werd Harris gevraagd naar haar consistentie en de oprechtheid van haar recente verschuivingen om meer in lijn te komen met gematigde politieke opvattingen.

Vrijheid-lovende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Deze strategische herpositionering omvat het intrekken van haar eerdere beloftes om de particuliere ziektekostenverzekering te elimineren, illegale grensovergangen te decriminaliseren, fracking te verbieden, en stoppen de verkoop van nieuwe benzineauto’s tegen 2035—alle standpunten waarvoor ze zich tijdens haar campagne voor de Democratische nominatie in 2019 heeft ingezet.

NBC News Screenshot
The Washington Post Screenshot
New York Post Screenshot
New York Post Screenshot

“Ik denk dat het belangrijkste en meest significante aspect van mijn beleidsvisie en beslissingen is dat mijn waarden niet zijn veranderd,” beweerde Harris, waarbij ze deze zin meerdere keren gebruikte tijdens het interview om beschuldigingen van politieke opportunisme tegen te gaan.

Haar verdediging komt tegen een achtergrond van opmerkelijke kritiek, ook van voormalig president Donald Trump, die op sociale media haar “Comrade Kamala” noemde, een bijnaam die haar eerder progressieve beleid weerspiegelt.

Te midden van de beleidsomkeringen benadrukte Harris vooral haar voortdurende betrokkenheid bij milieukwesties, zij het met een gematigde aanpak. Ze noemde de $369 miljoen aan milieu-uitgaven in de Inflation Reduction Act als bewijs van vooruitgang die aansluit bij haar milieudoelen zonder fracking volledig te verbieden. “Je noemde de Green New Deal. Ik heb altijd geloofd en—ik heb eraan gewerkt—dat de klimaatcrisis echt is,” legde Harris uit. Ze verduidelijkte haar huidige standpunt over fracking: “Als vice-president heb ik fracking niet verboden. Als president zal ik fracking niet verbieden.”

Kamala ging ook in op haar rol als Biden’s aanspreekpunt voor grenscontrole te midden van ongekende niveaus van illegale grensovergangen. Terwijl ze bekritiseerd is voor haar omgang met de grenscrisis, wees Harris op “historische investeringen door Amerikaanse bedrijven in dat gebied” als een succes van haar inspanningen om de oorzaken van migratie uit Midden-Amerika aan te pakken. Ondanks lichte afnames in illegale overgangen vanuit Mexico en Midden-Amerika, zijn de totale cijfers gestegen, wat scherpe kritiek uit de Republikeinse kringen heeft getrokken.

Het interview van Harris ging ook in op haar bredere agenda voor 2025 en reacties op eerdere controverses, waaronder beschuldigingen van Trump over haar raciale identiteit en haar rol in de aanhoudende grenscrisis.

Trump heeft de Biden-Harris administratie vurig de schuld gegeven van wat hij beschrijft als een vernietiging van de Amerikaanse grens, en beweert dat hun beleid heeft geleid tot een significante toename van illegale overgangen.

Terwijl Harris haar herziene beleidsposities verdedigt en haar toekomstige presidentiële agenda schetst, blijft het politieke landschap vol uitdagingen.

Haar herformulering van eerdere progressieve standpunten, vooral over milieukwesties en immigratie, benadrukt een strategische verschuiving die is ontworpen om haar aantrekkingskracht onder meer gematigde en swing stemmers te vergroten naarmate de verkiezingen naderen.

Deze strategische verschuiving, terwijl ze volhoudt dat haar kernwaarden intact blijven, blijft debat veroorzaken onder zowel supporters als critici.

Collin Rugg, mede-eigenaar van Trending Politics, gaf een samenvatting van het interview:

“Samenvatting van het interview van Kamala Harris met CNN’s Dana Bash:

1. Kamala zei dat Trump de schuld heeft voor waarom ze drie jaar geen actie heeft ondernomen aan de zuidgrens.

2. Kamala zegt dat ze wil Drill Baby Drill.

3. Tim Walz zegt dat hij trots is op zijn dienst nadat hij werd aangesproken voor liegen daarover.

4. Kamala zegt dat de VS de “pagina” moet sluiten op de laatste 10 jaar. (Ze was VP voor 3,5 van die jaren)

5. Kamala zegt dat ze trots is dat zij en Biden de inflatie “verlaagden” tot een niveau dat nog steeds veel hoger is dan voordat ze aantrad.

6. Kamala zegt dat ze geen spijt heeft van het verbergen van Bidens mentale achteruitgang.

Wat een chaos.” – Collin Rugg

Trump War Room, het officiële War Room-account van de Trump-campagne van 2024, heeft een ‘lopende lijst van vermeende beleidswijzigingen…

“Hier is een lopende lijst van beleidsmaatregelen waarvan willekeurige Kamala-handlers nu wanhopig proberen te zeggen dat ze er niet langer in gelooft (ook al doet ze dat):

– Fracking verbieden
– Wapenconfiscatie
– Decriminaliseren van grensovergangen
– Verminderde financiering voor grenspatrouille
– Het bouwen van de muur
– Medicare voor allen
– Elimineren van particuliere ziektekostenverzekeringen
– Het verpakken van de rechtbank
– De politie defundan
– Green New Deal
– Verplichtingen voor elektrische voertuigen
– Garantie van federale banen

Wat denk je dat er daarna gaat komen?” – Trump War Room


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/kamala-says-her-values-have-not-changed-despite-flip-flops-in-cnn-interview-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....