In een zeer geladen live uitwisseling op MSNBC’s “The Beat” confronteerde host Ari Melber voormalig Trump-adviseur Corey Lewandowski, wat escaleerde tot het punt waarop Melber juridische stappen voor smaad dreigde.

Daily Mail Screenshot

De confrontatie draaide om Lewandowski’s beschuldigingen over Melber’s commentaar over voormalig president Donald Trump, wat de intense scrutinie en verhitte debatten benadrukte die kenmerkend zijn voor het huidige politieke klimaat.

De disputen ontstonden tijdens Lewandowski’s verschijning in de show, waar Melber hem beschuldigde van het verkeerd weergeven van eerdere uitspraken die op de lucht waren gedaan over Donald Trump.

Vrijheid-Liefhebbende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% Met Code RVM10

De controverse hing samen met Melber’s bespreking van een New York Times artikel dat Trump afbeeldde als zijn eigen “grootste attributen” na een aanslag.

New York Times Screenshot

Het artikel beschreef Trump met een “grote witte bandage op zijn gewonde rechteroor” tijdens een conventie, waarbij werd gesuggereerd dat de bandage als een krachtig symbool diende voor de aanwezigen.

Als reactie op de beschrijving van de Times had Melber verklaard: “Dat is eerlijk. Een bord voor afgevaardigden om in te vullen, een beeld voor politieke mobilisatie, een spektakel, voor deze kandidaat waarvan we weten dat hij volgens zijn eigen verklaring geobsedeerd is door verschillende spektakels.” Echter, tijdens de uitzending met Lewandowski ontkende Melber stellig dat hij de bandage zelf een “spektakel” had genoemd, en schreef hij de formulering toe aan de Times, waarbij hij verduidelijkte dat zijn rol alleen het citeren van het artikel was.

Lewandowski betwistte Melber’s weergave van de feiten en vroeg: “Dus je zei niet: ‘deze bandage was een spektakel van een kandidaat die geobsedeerd is door spektakels?’” Waarop Melber beslist antwoordde: “Ik heb dat niet gezegd. Ik heb dat niet gezegd, dat is een valse quote. Wat je hebt is een valse quote.”

De confrontatie nam een juridische wending toen Melber Lewandowski waarschuwde voor mogelijke smaad: “Ik stel je in kennis – als je blijft herhalen dat ik dat zei, ben je mogelijk in een situatie van smaad omdat ik dat niet zei. Ik begrijp dat je voortbouwt op informatie van internet, dat is veel verkeerde informatie.”

Na deze verhitte uitwisseling werd het interview snel beëindigd en duurde het iets meer dan 12 minuten.

Lewandowski’s verschijning op MSNBC viel samen met zijn terugkeer in het campagne-team van Trump, zoals onthuld in zijn gesprek met Martha MacCallum op Fox News. Aangaande zijn rol in de campagne benadrukte Lewandowski de urgentie van de komende verkiezingen en merkte op: “We zijn 80 dagen van deze verkiezingen verwijderd, en de waarheid is dat mensen veel eerder beginnen met stemmen dan dat. We zijn eigenlijk slechts 45 dagen verwijderd voordat de stembiljetten beginnen uit te gaan, en dus is het allemaal handen aan dek.”

Ondanks dat hij eerder was ontslagen uit Trump’s campagne-team van 2016, toonde Lewandowski enthousiasme over zijn herstel, wat getuigde van een strategie gericht op het consolideren van steun nu de verkiezingen naderen: “Ik ben vereerd en bescheiden dat de president me vroeg terug te komen om deze campagne naar een succesvolle verkiezingsdag in het vroege november te brengen.”

Deze aflevering belichtte niet alleen de uitdagingen van het navigeren door media-narratieven in een sterk gepolariseerde omgeving, maar hintte ook naar de strategische herpositioneringen binnen de Trump-campagne terwijl deze zich voorbereidt op een nieuwe verkiezingsstrijd.

Je kunt het volledige segment met Ari Melber en Melber hieronder bekijken:

[embedded content]

Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/msnbc-anchor-has-on-air-meltdown-over-guest-using-his-own-words-against-him-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....