Als er één ding is waar je in de politiek keer op keer op kunt rekenen, dan is het wel dat D66-politici je blijven verbazen met hun onvoorstelbare naïviteit. Neem nu D66 Tweede Kamerlid Jan Paternotte, die zich weer eens op X profileert met een boodschap die zo wereldvreemd is dat je je afvraagt of hij ooit buiten zijn bubbel heeft gekeken.

Dat heet gewoon een elite hebben en is echt niet heel bijzonder.

Alsof de top van D66 zich niet verstopt in de meest blanke wijken van Nederland.

Dochters van de Taliban zijn niet weggestopt in huis.

Leiders van Hamas zijn niet in Gaza.

De familie van Kim Jong-Un studeerde in het Westen.

Het volk moet lijden onder de fundamentalisten die macht willen, maar niet in hun eigen gekte geloven.

Paternotte twittert: “Dochters van de Taliban zijn niet weggestopt in huis. Leiders van Hamas zijn niet in Gaza. De familie van Kim Jong-Un studeerde in het Westen. Het volk moet lijden onder de fundamentalisten die macht willen, maar niet in hun eigen gekte geloven.” Wat probeert Paternotte hier nu precies te zeggen? Dat dictators en extremistische leiders hypocriet zijn? Alsof dat nieuws is! Dat heet gewoon een elite hebben, Jan. Het is niets nieuws en niets bijzonders.

Maar het meest ironische aan deze tweet is natuurlijk dat het uit de mond komt van een D66’er – een partij die zelf barst van de elitaire hypocrisie. Alsof de top van D66 zich niet verbergt in de meest blanke, gegoede wijken van Nederland. Terwijl ze de burger vertellen hoe divers en inclusief Nederland moet zijn, wonen ze zelf in buurten waar je geen immigrant of sociaal huurhuis kunt vinden. Ze prediken water, maar drinken wijn. Dat is de ware D66-manier.

En dan heb je nog het morele superioriteitscomplex waar D66’ers zo beroemd om zijn. Ze wijzen graag naar de schurken in het buitenland om zichzelf op de borst te kloppen als de verdedigers van vrijheid en democratie. Maar tegelijkertijd ondersteunen ze binnenlands beleid dat de vrijheid van de eigen burgers ondermijnt en onze nationale soevereiniteit uit handen geeft aan ongekozen bureaucraten in Brussel. Dat is de echte hypocrisie, en dat is waar Paternotte en zijn partijgenoten zo goed in zijn.

Het is deze elitaire, wereldvreemde houding die maakt dat zoveel Nederlanders zich niet langer vertegenwoordigd voelen door partijen als D66. Terwijl de gemiddelde burger worstelt met de dagelijkse realiteit, blijven D66-politici rondjes draaien in hun eigen morele verhevenheid, zonder enig besef van wat er werkelijk speelt in de samenleving.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Dus Paternotte, voordat je weer de wereld probeert te verbeteren met je tweets, kijk eens goed naar je eigen partij en de buurt waar je woont. Misschien begrijp je dan beter waarom zoveel mensen jouw wereldbeeld als onrealistisch en hypocriet zien. Het zou D66 goed doen om eens wat minder te preken en wat meer naar de echte zorgen van de burgers te luisteren. Want zolang ze dat niet doen, blijven ze niet meer dan een elitaire kliek die totaal losstaat van de realiteit waarin de rest van Nederland leeft.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/d66-blijft-verbazen-het-naieve-wereldbeeld-van-jan-paternotte-is-weer-een-schoolvoorbeeld-van-politieke-onnozelheid

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....