Kijk, daar hebben we het weer: de zoveelste doemvoorspelling over klimaatverandering die compleet uit elkaar valt. Wat blijkt? De grote angst voor een onstuitbare zeespiegelstijging blijkt wederom zwaar overdreven. Antarctica, dat volgens de klimaatpaniekzaaiers op instorten stond, blijkt veel stabieler te zijn dan gedacht. En dat is maar goed ook, want het zogenaamde “doemsdagscenario” dat ons werd voorgespiegeld, blijkt niets meer te zijn dan een hersenspinsel van alarmisten.

Het is de zoveelste keer dat de realiteit een dikke streep zet door de catastrofale voorspellingen van het IPCC en andere klimaatprofeten. We werden jarenlang doodgegooid met rapporten en verkenningen die ons deden geloven dat Nederland zou verzuipen. Randstad ontruimen, dijken meters ophogen – allemaal gebaseerd op modellen die nu, zoals we al vaker hebben gezien, niet kloppen. ‘Garbage in, garbage out,’ zoals het gezegde gaat. En dat blijkt maar weer eens pijnlijk waar te zijn.

Neem nou de zogenaamde Doomsday-gletsjer op Antarctica, waar de experts ons vertelden dat deze op instorten stond en de zeespiegel met meters zou doen stijgen. Maar nu blijkt uit een nieuwe studie in het gerenommeerde Science Advances dat die ijskliffen veel stabieler zijn dan gedacht. Het scenario van een zeespiegelstijging van 2,5 meter tegen 2100, dat het KNMI zo graag in ons gezicht duwde, blijkt een farce. We hoeven helemaal niet zo bang te zijn dat Nederland binnen enkele decennia onbewoonbaar wordt.

Voor Nederland betekent dit goed nieuws: geen gigantische investeringen in het ophogen van dijken, geen paniek over het opgeven van de Randstad. In het ergste geval zou de zeespiegel tegen 2100 slechts 1,24 meter stijgen – de helft van wat de paniekzaaiers ons deden geloven. Maar waarom is deze hysterie dan ooit ontstaan? Waarom wordt het publiek voortdurend bang gemaakt met scenario’s die steeds weer niet blijken te kloppen?

Het antwoord ligt in de ideologie die ten grondslag ligt aan dit klimaatdoemdenken. Het is een ideologie die streeft naar controle, naar het inperken van vrijheid en zelfbeschikkingsrecht, en die elke kans grijpt om de angst voor klimaatverandering te gebruiken als wapen tegen de burger. Dit is precies wat er gebeurde met het hele coronaverhaal: modellen vol onzindata die dienden om draconische maatregelen te rechtvaardigen. En nu zien we hetzelfde patroon zich herhalen met het klimaat.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Maar de werkelijkheid is weerbarstiger dan de modellen van de klimaatalarmisten. Het is tijd dat we dit inzien en niet langer meegaan in de hysterische voorspellingen die ons worden voorgeschoteld. Natuurlijk, we moeten verstandig omgaan met onze omgeving en onze kustgebieden beschermen, maar dat betekent niet dat we ons moeten laten gijzelen door valse angst en overhaaste beslissingen.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/rampscenario-zeespiegelstijging-fabeltjes-antarctica-brokkelt-langzamer-af-dan-gedacht

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....