In het rustige Machelen werd afgelopen zondag een burenruzie een gruwelijke nachtmerrie. Renato F., een 61-jarige man, werd opgepakt nadat de ruzie met zijn buurman Shpetim A. volledig uit de hand was gelopen. De gevolgen waren desastreus: Shpetim A. overleed door een kogel in zijn hoofd, terwijl zijn 19-jarige neef zwaargewond raakte na twee kogels in zijn schouder. Zelfs de vrouw en oudste zoon van het slachtoffer werden niet gespaard en werden beschoten.

Renato F. probeerde te ontsnappen in zijn auto, maar de politie wist hem dankzij ANPR-camera’s snel op te sporen. Na een intense achtervolging werd hij uiteindelijk klemgereden en gearresteerd in Overijse. De gruwelijke details van het incident deden de onderzoeksrechter besluiten om Renato F. aan te houden op verdenking van moord, poging tot moord en bedreiging met een wapen.

Deze week verscheen Renato F. voor de Brusselse raadkamer, die zijn voorlopige hechtenis met een maand heeft verlengd. Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigde dat de 61-jarige man nog zeker een maand in de cel zal blijven. De vraag blijft echter hangen: wat dreef Renato F. tot deze gruwelijke daad? Wat was de oorzaak van deze fatale burenruzie?

Terwijl de inwoners van Machelen nog steeds in shock verkeren, blijft de waarheid achter de uit de hand gelopen ruzie in nevelen gehuld. Wat begon als een simpele burenruzie, eindigde in een tragedie die het leven van een man kostte en anderen voor altijd getekend heeft. De komende maand zal Renato F. in de cel doorbrengen, maar de vraag naar gerechtigheid en het waarom blijft onbeantwoord.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240830_95317357

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....