Een rechtszaak met hoge inzet, aangespannen door Elon Musk’s X tegen Media Matters, gaat verder, met een rechtszaak gepland voor april 2025. Dit komt nadat Media Matters had geprobeerd de zaak te laten seponeren, maar rechter Reed O’Connor wees hun verzoek donderdag af en schaarde zich achter X.

De rechter bevestigde dat X “zijn claims correct heeft ingediend,” waardoor de zaak kon doorgaan, zoals gerapporteerd door de Post Millennial.

Elon Musk begon deze belangrijke juridische strijd in 2023, waarbij hij Media Matters beschuldigde van het fabriceren van screenshots die zogenaamd advertenties van grote adverteerders op X toonden naast extreemrechtse en neo-nazi-inhoud.

Vrijheid-Lievende Strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% Met Code RVM10

Volgens de rechtszaak heeft Media Matters dit rapport concocteert als onderdeel van een “ideologisch gedreven kruistocht” tegen X na de overname van het platform door Musk. De rechtszaak stelt dat deze scheve weergave rechtstreeks heeft bijgedragen aan een scherpe daling van de reclame-inkomsten, aangezien Media Matters X ten onrechte heeft afgebeeld als een toevluchtsoord voor extreme inhoud, wat adverteerders afschrok.

Musk’s reactie op de beslissing van de rechtbank was bondig maar krachtig, aangezien hij “LFG!!” op X postte, waarmee hij zijn vastberadenheid signaleerde om Media Matters recht in de ogen te kijken. In een echo van Musk’s enthousiasme gaf de CEO van Rumble extra brandstof voor het vuur door te verklaren: “Absoluut groot nieuws! De dagen van Media Matters zijn geteld,” wat de betekenis van de uitspraak van de rechtbank onderstreepte.

De rechtszaak gaat verder en stelt dat Media Matters opzettelijk probeerde X af te beelden als een platform dat werd overspoeld door neo-nazisme en antisemitisme, met de duidelijke bedoeling om adverteerders, uitgevers en gebruikers weg te jagen. X beweert dat dit een berekende inspanning van Media Matters was om de reputatie van het platform te schaden en de winstgevendheid ernstig aan te tasten.

Als reactie op de rechtszaak probeerde Media Matters de zaak te laten seponeren, waarbij ze in een Texas rechtbank aanvoerden dat de rechtszaak geen juridische basis had. Ze citeerden “gebrek aan persoonlijke jurisdictie, onjuist forum en falen om een klacht in te dienen,” volgens een rapport van Newsweek.

De rechtszaak noemt specifiek twee medewerkers van Media Matters, waaronder de president van de organisatie, Angela Carusone, als direct betrokken bij het vermeende wangedrag.

Sinds de start van de rechtszaak heeft Media Matters niet alleen te maken gehad met toenemende juridische uitdagingen, maar ook met interne onrust. De organisatie heeft een dozijn medewerkers ontslagen, een stap die Carusone aan Newsweek uitlegde als noodzakelijk, en stelde dat de groep “extreem doelgericht” zal moeten zijn in hoe ze middelen toekennen om effectief te blijven te midden van de juridische aanvallen.

De moeilijkheden voor Media Matters eindigen niet met deze rechtszaak. De organisatie staat ook onder onderzoek van de procureurs-generaal van Missouri en Texas, Andrew Bailey en Ken Paxton, die afzonderlijke onderzoeken zijn gestart naar de beschuldigingen dat Media Matters gegevens heeft gemanipuleerd voor ideologische doeleinden.

Ondanks de inspanningen van Media Matters om deze onderzoeken te blokkeren, blijft de zaak van Bailey voortgang boeken, wat de situatie voor de belegerde organisatie verder complicateert.

Dit stuk is geschreven door LifeZette News Staff op 30 augustus 2024. Het verscheen oorspronkelijk in LifeZette en wordt gebruikt met toestemming.

Lees meer bij LifeZette:
CNN bekritiseert Harris voor het meenemen van Walz naar het eerste interview: ‘Zwakke zet’ [VIDEO]
‘Baywatch’ Ster Jeremy Jackson geeft toe dat hij aan de badkleding van mede-acteurs heeft geroken [VIDEO]
Magic Johnson’s opmerkingen over Kamala Harris veroorzaken een social media storm


De meningen die worden uitgesproken door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/08/musks-x-goes-head-to-head-with-media-matters-in-a-legal-showdown/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....